Magyarországon gyártja új kávéfőzőit a Nespresso: egyre népszerűbb a készülék

HelloVidék   
  Megosztom
Magyarországon gyártja új kávéfőzőit a Nespresso: egyre népszerűbb a készülék

Tavasszal már beszámoltunk arról, hogy Magyarország komoly szerepet játszik a Nespresso gyártási és újrahasznosítási munkafolyamataiban. A globális piac egyik legnagyobb szereplőjének számító gyártó új, Vertuo készülékeit Sárváron, a Flextronix gyárában készítik. Az üzemben gyártott főzőket a világ 30 országában forgalmazzák. A használt kapszulákat pedig Debrecenben dolgozzák fel.

Változik a kávékultúra

A cég kutatásai alapján a magyar kávéfogyasztók továbbra is az espresso kávékat kedvelik leginkább, de 84%-uk önt a kávéjába tejet vagy tejszínt, és 85%-a édesíti azt. Mi magyarok a reggelt egy erős feketével indítjuk ugyan, de a nap folyamán elfogyasztott többi kávét már inkább tejjel isszuk.

Ezért nem meglepő, hogy a hazai vásárlók körében nagy népszerűségnek örvendenek az espresso típusú kapszulák, beleértve a Nespresso első organikus kávéját, a Vertuo Peru Organicot is. Ezen felül közkedveltek a kimondottan tejeskávékhoz tervezett, valamint az ízesített Barista Creations kapszulák is.

Az elmúlt húsz évben nagy változáson ment keresztül a magyar kávékultúra: a koffeintartalmon túl egyre fontosabbá válik az ital élvezeti értéke, és a fogyasztók előszeretettel kísérleteznek különböző kávéstílusokkal. A hazai fogyasztók egyre tudatosabbak mind a kávé minőségét, mind a fenntarthatóságát tekintve.

Csúcstechnológiát gyártanak Sárváron

A Vertuo készülékeket Sárváron, a Flextronix gyárában készítik. Az üzemben gyártott főzőket a világ 30 országában forgalmazzák.

A Magyarországon készülő Vertuo kávégép innovatív vonalkód leolvasó rendszere és "Centrifusion" névre keresztelt technológiája lehetővé teszi, hogy a különböző csészeméretek és kávéstílusok széles választékát készítsék el otthonukban mindössze egyetlen gombnyomásra. A rendszer a legmagasabb fenntarthatósági elvárásoknak is megfelel mind a kávé beszerzését, mind a környezetbarát csomagolását tekintve.

A szakember hozzátette: a Nespresso kávéinak több mint 93 százalékát a Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program keretében szerzik be, amit 2003-ban indítottak útjára az Esőerdő Szövetséggel közösen, hogy egyszerre biztosítsák a minőségi kávét, a fenntarthatóságot és a termelők jólétét.

A Nespresso kapszulákhoz kialakított, már meglévő újrahasznosítási rendszerrel a Vertuo kapszulákat is újrahasznosítják, méghozzá Debrecenben: a hajdúsági megyeszékhelyen dolgozzák fel újra az alumíniumot és a zaccot.

Címlapkép: Nespresso

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

nespresso

kávé

kávéfőző

sárvár