Magyarországon gyártja új kávéfőzőit a Nespresso: egyre népszerűbb a készülék

HelloVidék   
  Megosztom
Magyarországon gyártja új kávéfőzőit a Nespresso: egyre népszerűbb a készülék

Tavasszal már beszámoltunk arról, hogy Magyarország komoly szerepet játszik a Nespresso gyártási és újrahasznosítási munkafolyamataiban. A globális piac egyik legnagyobb szereplőjének számító gyártó új, Vertuo készülékeit Sárváron, a Flextronix gyárában készítik. Az üzemben gyártott főzőket a világ 30 országában forgalmazzák. A használt kapszulákat pedig Debrecenben dolgozzák fel.

Változik a kávékultúra

A cég kutatásai alapján a magyar kávéfogyasztók továbbra is az espresso kávékat kedvelik leginkább, de 84%-uk önt a kávéjába tejet vagy tejszínt, és 85%-a édesíti azt. Mi magyarok a reggelt egy erős feketével indítjuk ugyan, de a nap folyamán elfogyasztott többi kávét már inkább tejjel isszuk.

Ezért nem meglepő, hogy a hazai vásárlók körében nagy népszerűségnek örvendenek az espresso típusú kapszulák, beleértve a Nespresso első organikus kávéját, a Vertuo Peru Organicot is. Ezen felül közkedveltek a kimondottan tejeskávékhoz tervezett, valamint az ízesített Barista Creations kapszulák is.

Az elmúlt húsz évben nagy változáson ment keresztül a magyar kávékultúra: a koffeintartalmon túl egyre fontosabbá válik az ital élvezeti értéke, és a fogyasztók előszeretettel kísérleteznek különböző kávéstílusokkal. A hazai fogyasztók egyre tudatosabbak mind a kávé minőségét, mind a fenntarthatóságát tekintve.

Csúcstechnológiát gyártanak Sárváron

A Vertuo készülékeket Sárváron, a Flextronix gyárában készítik. Az üzemben gyártott főzőket a világ 30 országában forgalmazzák.

A Magyarországon készülő Vertuo kávégép innovatív vonalkód leolvasó rendszere és "Centrifusion" névre keresztelt technológiája lehetővé teszi, hogy a különböző csészeméretek és kávéstílusok széles választékát készítsék el otthonukban mindössze egyetlen gombnyomásra. A rendszer a legmagasabb fenntarthatósági elvárásoknak is megfelel mind a kávé beszerzését, mind a környezetbarát csomagolását tekintve.

A szakember hozzátette: a Nespresso kávéinak több mint 93 százalékát a Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program keretében szerzik be, amit 2003-ban indítottak útjára az Esőerdő Szövetséggel közösen, hogy egyszerre biztosítsák a minőségi kávét, a fenntarthatóságot és a termelők jólétét.

A Nespresso kapszulákhoz kialakított, már meglévő újrahasznosítási rendszerrel a Vertuo kapszulákat is újrahasznosítják, méghozzá Debrecenben: a hajdúsági megyeszékhelyen dolgozzák fel újra az alumíniumot és a zaccot.

Címlapkép: Nespresso

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

nespresso

kávé

kávéfőző

sárvár