Ajaj: gyorsfagyasztott élelmiszert hívott vissza a népszerű áruházlánc, ezt tedd, ha vettél belőle

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ajaj: gyorsfagyasztott élelmiszert hívott vissza a népszerű áruházlánc, ezt tedd, ha vettél belőle

Csattanó maszlag lehetséges jelenléte miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívja a Gartengold márkajelzésű, 1000 grammos kiszerelésű vágott gyorsfagyasztott sárgahüvelyű zöldbabot - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A visszahívás oka csattanó maszlag szennyezettség, amely egy ún. tropán alkaloidokat (pl. atropint) tartalmazó, mérgező gyomnövény. A tropán alkaloidok a Brassicaceae és a Solanaceae (pl. nadragulya, beléndek, csattanó maszlag) illetve az Erythroxylaceae (pl. kokacserje) családokba tartozó növények toxikus hatású, másodlagos anyagcseretermékei. A növény minden részében megtalálhatóak, így a magban is - írta a Pénzcentrum.

Élelmiszerekbe, takarmányokba a növények betakarítása során, gyomnövényekből eredő szennyeződéssel juthatnak be. A tropán alkaloidok nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart, és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak.

Az érintett termék a "Sárga hüvelyű zöldbab, Gartengold gyorsfagyasztott, vágott" 1000 grammos kiszerelésben, melynek beszállítója a Hungarofreeze s.r.o. A szennyezés csak a 2023.09.30 és L1289S3 M, illetve a 2023.08.31 és L1272S1 M minőség megőrzési idejű és tételszámű termékekre vonatkozik. A termék az alábbi képen látható:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

aldi

zöldbab

fagyasztott termék

mérgező

visszahívás

nébih