Kolbászból és sonkából lesz a kerítés is: 1000 adag kocsonyát főznek a vidéki fesztiválra

MTI   
  Megosztom
Kolbászból és sonkából lesz a kerítés is: 1000 adag kocsonyát főznek a vidéki fesztiválra

Ismét kocsonyakülönlegességekkel és többféle ízesítésű forralt borral, valamint füstölthús-szobrászattal várják az érdeklődőket szombat délután a Pest megyei Vácrátóton.

A Pest megyei Vácrátóton immár hetedik alkalommal rendezik meg kocsonyás, forralt boros - füstölt húsos pikniket. Idén egy különlegességgel is készülnek: füstölt húsokból készülnek különféle "szobrok": lesz kolbászból bicikli, kerítés, sonkából pedig hóembert faragnak. A program január 15-én 14 órától startol.

A látogatókat több mint ezer adag kocsonyával várják. Tájékoztatása szerint bárki nevezhet a helyszínen, Vácrátót főterén különleges kocsonyával vagy forralt borral. A versenyre benevezett ételeket és italokat szakértő zsűri értékeli.

Mint kiderült, a piknik évről évre egyre több látogatót vonz, köszönhetően annak, hogy a hagyományos kocsonyák mellett például hal-, gyümölcs- és alkoholkocsonyákat is meg lehet kóstolni. Emellett pedig sokféle ízesítésű forralt bort és puncsot is árusítanak. A látogatók az étel- és italjegyek, az úgynevezett "Rátót-tallérok" megvásárlásával a helyi iskola fejlesztéseit támogatják.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kolbász

vácrátót

fesztivál