Nem került fel a nemzetközi toplistára: mi lesz így a híres magyar halászlé sorsa?

HelloVidék   
  Megosztom
Nem került fel a nemzetközi toplistára: mi lesz így a híres magyar halászlé sorsa?

Összeállította a világ 100 legjobb levesének listáját az utazással és gasztronómiával foglalkozó oldal, a TasteAtlas. Két magyar étel is bekerült, mindkettő előkelő helyen: a húsleves 24., a gulyás a 16. lett - írta meg a delmagyar.hu. Na, de hol van nemzeti büszkeségünk a halászlé?

Ahogy a portál írja, az angol TasteAtlas ismét előtállt egy TOP 100-as listával, amely a világ legjobb leveseit rangsorolja. A listára két magyar leves is felkerült, ráadásul az első 30 helyre. A TasteAtlas, a magát „hagyományos ételek, helyi alapanyagok és autentikus éttermek világatlaszaként" definiáló oldal listáján

  • a húsleves 24., a gulyás a 16. lett.
  • A listát a japán Tonkocu rámen vezeti,
  • megelőzve a lengyel zureket, illetve a török lencselevest.
  • A legjobb húsz között szerepel még a cseh fokhagymaleves, és a thai Tom Yum.

Miért nem került fel a halászlé?

A portál erről Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakácsot kérdezte meg. Ahogy a mester mondta:

A halászlé nem leves, hanem főétel!

Hozzátette, arra legyünk büszkék, hogy a gulyásnak van szegedi változata is, így egyből világhírűvé vált a szegedi gulyás, a halászlé pedig hungarikum.

A klasszikus levesek mindig egy tájegységhez kötődnek és a népi kultúra részei

- mondta a mesterszakács.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

halászlé

gulyásleves

húsleves

verseny

világ 100 legjobb levese

gasztronómia