Fellélegezhetnek a termelők: visszamenőleg kifizetik a támogatást

Világgazdaság   
  Megosztom
Fellélegezhetnek a termelők: visszamenőleg kifizetik a támogatást

Megemeli az agrártárca a a baromfi-állatjóléti támogatás keretét: jól járhatnak a szárnyas- és sertéshús-feldolgozók, illetve a forgalmazók. Az első negyedéves támogatásokat az ún. de minimis keretből pótolhatják.

Az agrártárca tavaly áprilisban nyújtotta be a 2019–2025-ös programot, melyben olyan mértékű támogatási keretösszeg emelést terveztek, amely a valós termelői igények kifizetését teszi lehetővé - közölte a Világgazdasággal az Agrárminisztérium.

A korábbi állatjóléti támogatási program működését az Európai Bizottság 2018. december 31-ig engedélyezte, azonban az új program nem tudott elindulni janáur 1-jén:

A szaktárca arra a hírre reagált, miszerint a termelők már biztosan nem jutnak hozzá az idei első negyedéves baromfi-állatjóléti támogatásokhoz, mely hárommilliárd forintos kiesést jelent. Ez később likviditási űrt okozhat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

baromfi

sertés

támogatás

agrár

agrárminisztérium