Fellélegezhetnek a termelők: visszamenőleg kifizetik a támogatást

Világgazdaság   
  Megosztom
Fellélegezhetnek a termelők: visszamenőleg kifizetik a támogatást

Megemeli az agrártárca a a baromfi-állatjóléti támogatás keretét: jól járhatnak a szárnyas- és sertéshús-feldolgozók, illetve a forgalmazók. Az első negyedéves támogatásokat az ún. de minimis keretből pótolhatják.

Az agrártárca tavaly áprilisban nyújtotta be a 2019–2025-ös programot, melyben olyan mértékű támogatási keretösszeg emelést terveztek, amely a valós termelői igények kifizetését teszi lehetővé - közölte a Világgazdasággal az Agrárminisztérium.

A korábbi állatjóléti támogatási program működését az Európai Bizottság 2018. december 31-ig engedélyezte, azonban az új program nem tudott elindulni janáur 1-jén:

A szaktárca arra a hírre reagált, miszerint a termelők már biztosan nem jutnak hozzá az idei első negyedéves baromfi-állatjóléti támogatásokhoz, mely hárommilliárd forintos kiesést jelent. Ez később likviditási űrt okozhat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

baromfi

sertés

támogatás

agrár

agrárminisztérium