Nyugodtabban alhatnak a Tisza mellett lakók: őszre befejeződik az árvízvédelmi befektetés

MTI   
  Megosztom
Nyugodtabban alhatnak a Tisza mellett lakók: őszre befejeződik az árvízvédelmi befektetés

Töltésfejlesztésekkel, árvízkapuk építésével növelik az árvízvédelmi biztonságot az Alsó-Tisza-völgyben, a 12 milliárd forintos költségű beruházás kivitelezési munkálatainak fele elkészült, a projekt őszre fejeződik be - tájékoztatta a regionális vízügyi igazgatóság szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a fejlesztés fő célja az árvízi biztonság növelése, mely a térségben élő több mint 45 ezer lakos élet- és vagyonbiztonságát, valamint az ipari- és gazdasági létesítmények, mezőgazdasági területek védelmét szolgálja.

A Baks, Szentes, Mindszent, Szegvár és Apátfalva településeket érintő beruházás további célja az árvíz védekezési költségek csökkentése, a védett ártéri területek és egyedülálló természeti adottságaik megóvása.

A projekt keretében a Dong-éri és a Sámson-Apátfalvi-Szárazér-főcsatornán árvízkapuk épülnek, valamint a Hármas-Körös és a Tisza folyók bal partjain összesen 9,7 kilométer hosszon töltésfejlesztési munkák zajlanak. A korábban meghibásodott Mindszent I. jelű szivattyútelepet elbontották, s ezzel egy időben korszerűsítették és bővítették a Mindszent II-es telepet.

Jelenleg zajlik a Felső-Kurcai zsilip teljes átépítése és már megtörtént két gátőrtelep felújítása is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tisza

árvízvédelem

árvíz

gát