Nyugodtabban alhatnak a Tisza mellett lakók: őszre befejeződik az árvízvédelmi befektetés

MTI   
  Megosztom
Nyugodtabban alhatnak a Tisza mellett lakók: őszre befejeződik az árvízvédelmi befektetés

Töltésfejlesztésekkel, árvízkapuk építésével növelik az árvízvédelmi biztonságot az Alsó-Tisza-völgyben, a 12 milliárd forintos költségű beruházás kivitelezési munkálatainak fele elkészült, a projekt őszre fejeződik be - tájékoztatta a regionális vízügyi igazgatóság szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a fejlesztés fő célja az árvízi biztonság növelése, mely a térségben élő több mint 45 ezer lakos élet- és vagyonbiztonságát, valamint az ipari- és gazdasági létesítmények, mezőgazdasági területek védelmét szolgálja.

A Baks, Szentes, Mindszent, Szegvár és Apátfalva településeket érintő beruházás további célja az árvíz védekezési költségek csökkentése, a védett ártéri területek és egyedülálló természeti adottságaik megóvása.

A projekt keretében a Dong-éri és a Sámson-Apátfalvi-Szárazér-főcsatornán árvízkapuk épülnek, valamint a Hármas-Körös és a Tisza folyók bal partjain összesen 9,7 kilométer hosszon töltésfejlesztési munkák zajlanak. A korábban meghibásodott Mindszent I. jelű szivattyútelepet elbontották, s ezzel egy időben korszerűsítették és bővítették a Mindszent II-es telepet.

Jelenleg zajlik a Felső-Kurcai zsilip teljes átépítése és már megtörtént két gátőrtelep felújítása is.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tisza

árvízvédelem

árvíz

gát