Versenyképes bérekkel tartják meg a dolgozókat: hasítanak a magyar autógyártók

Világgazdaság   
  Megosztom
Versenyképes bérekkel tartják meg a dolgozókat: hasítanak a magyar autógyártók

Nincs munkaerőhiány a Magyarországon jelen lévő négy nagy autógyárban, amelyek együtt több mint 31 ezer embert foglalkoztatnak. A magyarországi autóipar mostanra elszívta a piacról a munkavállalók jelentős részét. Versenyképes béreket ígérnek, és igyekeznek kiegyenlíteni a munkavállalók közötti különbségeket is - írja a Világgazdaság.

Ahogy a portál írja, több mint 13 ezer ember dolgozik az Audi Hungariánál, közülük néhány száz kölcsönzött munkaerő. A piaci igényektől és az azokhoz igazított termelési programtól függ a kölcsönzöttek foglalkoztatása. Az Audi partnercégei kötnek munkaszerződést a kölcsönzött dolgozókkal, viszont a képzésükről az Audi gondoskodik.

Nálunk nem fordulhat elő, hogy a férfiak és a nők bére eltér egymástól. A társaság azonos munkáért azonos összeget fizet a közvetítőcégeknek

- jegyezte meg az Audi. A bérezést a társaság versenyképesnek és a magyarországi átlagnál jóval magasabbnak nevezte, de konkrét összeget nem közölt.

A 4,7 ezer dolgozót foglalkoztató kecskeméti Mercedes-Benz sem árult el sokat a béreket illetőleg. A cég elmondása szerint, az általuk kínált fizetés a régióhoz képest versenyképesnek, a béren kívüli juttatásokat pedig vonzónak értékeli. Ehhez persze sokat tettek a szakszervezetekkel folytatott 2018-as bértárgyalások is.

A cégnél két év alatt, 2018-ban és 2019-ben, 35 százalékkal emelkedik az alapbér a leggyakoribb munkavállalói kategóriákban. A munkavállalók a bérkategóriák szerinti besorolás alapján kapják a fizetésüket.

- tájékoztatotta a cég a lapot. Az általuk foglalkoztatottak a bérkategóriák szerinti besorolás alapján kapják a fizetésüket. De kiemelték azt is, hogy a cég sem a nemek, sem pedig a kölcsönzött és a saját munkavállalói között nem tesz különbséget.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

autógyár

autógyártás

munkaeropiac

munkaerő

munkaerőhiány