Gigaberuházás Békés megyében: kapacitást bővít a nagyszénási gyár

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás Békés megyében: kapacitást bővít a nagyszénási gyár

Több mint 940 millió forintból fejlesztette gépparkját a fémmegmunkálással és fúrószárgyártással foglalkozó nagyszénási Toolex Kft. - közölte a vállalat üzemvezetője.

Tóth Péter elmondta: a beruházáshoz 470,68 millió forintot európai uniós pályázaton nyertek el, a maradék összeget saját forrásból, banki hitel felvétele nélkül biztosították. Az összegből a cég beszerzett hat speciális, CNC vezérlésű élező-, köszörülő- és megmunkálógépet, amelyek egyebek mellett alkalmasak speciálisan kis- és közepes szériájú keményfém szerszámok gyártására, valamint nagyátmérős termékek profilköszörülésére. A beruházás hatására nagyobb átmérőjű és hosszabb termékeket tudnak gyártani - magyarázta.

A Toolex Fémfeldolgozó Kft. 1993 októberében 15 munkavállalóval kezdte meg munkáját. A társaság fő tevékenysége a fémmegmunkálás, azon belül is fúrószár megmunkálás, fúrószárgyártás, egyélű fúrószerszámok keményfém betéteinek gyártása, összeépítése, fúrófej és fúróhüvely méretre köszörülése. Magyarországon a szegmensben piacvezető a cég. A beruházás révén a vállalat létszámbővítést nem vállalt, ám míg 2017-ben, a pályázat beadásának évében 170, idén 186 dolgozó volt az általános statisztikai létszám.

A vállalat termékeinek 80 százalékát exportálja a fő felvevőpiac Németországba. Tóth Péter elmondta, tervezik az értékesítői csoport bővítését, erősen fókuszálva a romániai piacok bővítésére, illetve előkészítés alatt van a bolgár ipar szerszámigényének felmérése.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Toolex Kft. árbevétele a 2017-es 3,4 milliárdról 2018-ban 3,69 milliárdra nőtt; az exportértékesítés csaknem 3 milliárdról 3,4-re emelkedett. Ez idő alatt az adózott eredménye 842 millió forintról 922-re nőtt. A szeptemberi autóipari megtorpanás következtében a cég az idén a tavalyihoz hasonló eredményre számít - közölte az üzemvezető.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fejlesztés

beruházás

ipar

gyár

üzem

vállalat

cég