Gigaberuházás Békés megyében: kapacitást bővít a nagyszénási gyár

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás Békés megyében: kapacitást bővít a nagyszénási gyár

Több mint 940 millió forintból fejlesztette gépparkját a fémmegmunkálással és fúrószárgyártással foglalkozó nagyszénási Toolex Kft. - közölte a vállalat üzemvezetője.

Tóth Péter elmondta: a beruházáshoz 470,68 millió forintot európai uniós pályázaton nyertek el, a maradék összeget saját forrásból, banki hitel felvétele nélkül biztosították. Az összegből a cég beszerzett hat speciális, CNC vezérlésű élező-, köszörülő- és megmunkálógépet, amelyek egyebek mellett alkalmasak speciálisan kis- és közepes szériájú keményfém szerszámok gyártására, valamint nagyátmérős termékek profilköszörülésére. A beruházás hatására nagyobb átmérőjű és hosszabb termékeket tudnak gyártani - magyarázta.

A Toolex Fémfeldolgozó Kft. 1993 októberében 15 munkavállalóval kezdte meg munkáját. A társaság fő tevékenysége a fémmegmunkálás, azon belül is fúrószár megmunkálás, fúrószárgyártás, egyélű fúrószerszámok keményfém betéteinek gyártása, összeépítése, fúrófej és fúróhüvely méretre köszörülése. Magyarországon a szegmensben piacvezető a cég. A beruházás révén a vállalat létszámbővítést nem vállalt, ám míg 2017-ben, a pályázat beadásának évében 170, idén 186 dolgozó volt az általános statisztikai létszám.

A vállalat termékeinek 80 százalékát exportálja a fő felvevőpiac Németországba. Tóth Péter elmondta, tervezik az értékesítői csoport bővítését, erősen fókuszálva a romániai piacok bővítésére, illetve előkészítés alatt van a bolgár ipar szerszámigényének felmérése.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Toolex Kft. árbevétele a 2017-es 3,4 milliárdról 2018-ban 3,69 milliárdra nőtt; az exportértékesítés csaknem 3 milliárdról 3,4-re emelkedett. Ez idő alatt az adózott eredménye 842 millió forintról 922-re nőtt. A szeptemberi autóipari megtorpanás következtében a cég az idén a tavalyihoz hasonló eredményre számít - közölte az üzemvezető.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fejlesztés

beruházás

ipar

gyár

üzem

vállalat

cég