Hatalmas a lelkesedés: többszörösére ugrott az agrárgépésznek jelentkezők száma

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas a lelkesedés: többszörösére ugrott az agrárgépésznek jelentkezők száma

Öt év alatt 70 százalékkal nőtt az agrárgépész szakmát választó diákok száma. A legtöbben a versenyképes jövedelem, a csúcstechnológiás gépek és a természet közelsége miatt választják a mezőgazdasági pályát, sokan a szakközépiskola elvégzése után azonnal elhelyezkednek. 

Ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés a fiatalok körében az agrárgépészet iránt. A két éve még hiányszakmaként számontatott foglalkozás példátlanul népszerűvé vált az utóbbi tanévekben. A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége 2013-ban kezdte az agrárgépészet népszerűsítését, mivel a mezőgazdasági gépész, gépjavító, technikus és gépésztechnikus szakmákban súlyos munkaerőhiányt tapasztaltak. A szövetség az utánpótlásnevelésre fektette a hangsúlyt, ezért informálni kezdte a diákokat és a szülőket.

Az agrárgépészet egy nagyon dinamikusan fejlődő és változó pálya, hiszen a munkához használatos gépek területén folyamatos a technológiai újítás.

A szakmában elhelyezkedő fiatalok életében egyszerre van jelen a természet és a csúcstechnológia, kiegyensúlyozott és kiszámítható feladatokkal és jövedelemmel. Ezek azok a sajátosságok, ami miatt egyre többen felismerik az agrárgépészetben rejlő lehetőségeket Umenhoffer Péter, a MEGFOSZ marketing bizottságának vezetője szerint.

A szövetség adatai alapján

A MEGFOSZ adatai alapján a szakma továbbra sem mondható telítettnek, de az évről évre súlyosbodó munkaerőhiányt sikerült megállítani és visszafordítani.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

agrárgépészet