Orbán Viktor: minden idők legnagyobb gazdaságélénkítési akciótervét kell elindítani

MTI   
  Megosztom
Orbán Viktor: minden idők legnagyobb gazdaságélénkítési akciótervét kell elindítani

Az idei költségvetés radikális átalakítására van szükség, mondta a miniszterelnök. A jövő évre olyan "lecsupaszított költségvetést" kell készíteni, amely minél nagyobb mozgásteret biztosít a válságkezelésre és a gazdaság újraindítására.

A válságkezelés és a gazdaság újraindítása érdekében az idei költségvetés radikális átalakítására van szükség, jelentette ki Orbán Viktor hétfőn Budapesten. A miniszterelnök a kormány és a gazdasági kamarák vezetőivel tartott videókonferencián úgy fogalmazott,

A jövő évre olyan "lecsupaszított költségvetést" kell készíteni, amely minél nagyobb mozgásteret biztosít a válságkezelésre és a gazdaság újraindítására, fejtette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter társaságában a jegybank, a gazdasági kamarák, valamint vállalkozói érdekképviseletek vezetőinek.

- tette hozzá. Szerinte jelenleg nincs értelme új költségvetést készíteni, hiszen nem tudni, mi fog történni a közeljövőben, és lehet, hogy két hónap múlva egy újabb büdzsét kellene összeállítani. A jogszabályok azonban lehetőséget adnak az eltérésre az elfogadott költségvetéstől. Azt is mondta, hogy nem lenne helyes lépés az egyes költségvetési tételek automatikus megvágása.

A jövő évi büdzsé előkészítése már folyik. A jegybankkal közösen azt kell megtervezni, miként lehet a monetáris és fiskális eszközöket úgy fölhasználni, hogy a lehető legnagyobb lökést adjuk a magyar gazdaságnak, magyarázta Orbán Viktor.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE MOST 500 EZER FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 500 ezer forintot igényelnél, 36 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 10 058 forintos törlesztőrészlettel a CIB Bank nyújtja (THM 7,62 %), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank 11 591 forintos törlesztőt (THM 13,25 %) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

koronavírus

koronavírus-járvány

orbán viktor

gazdaság

költségvetés

akcióterv