Jó hír a mikrovállalkozásoknak: fizetési haladékot kapnak

MTI   
  Megosztom
Jó hír a mikrovállalkozásoknak: fizetési haladékot kapnak

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a koronavírus járvány mikrovállalkozásokat érintő hatásának enyhítése érdekében valamennyi, a Budapest Mikrohitel Programban fennálló tartozással rendelkező ügyfele számára 2020. december 31-ig fizetési haladékot biztosít március 18-tól - közölte a BVK.

Hangsúlyozták, hogy a BVK elkötelezett a fővárosi mikrovállalkozások támogatása iránt. Ennek részét képezi fizetőképességük fenntartásának elősegítése a kormány koronavírus-járvány nemzetgazdaságot és az állampolgárokat érintő hatásának enyhítése érdekében kihirdetett rendeleteivel konform módon.

A fizetési haladék időtartamában a kölcsönszerződés szerint esedékes tőke- és kamatfizetési kötelezettségek - a törlesztőrészlet megfizetésének hiányában - nem válnak esedékessé. Amennyiben a hitelfelvevő a fizetési haladék időtartama alatt mégis teljesít törlesztést, úgy azt az eredeti, kölcsönszerződés szerinti rendelkezéseknek megfelelően számolják el

- írták.

A fizetési haladék időtartamát követően a tartozás a kölcsönt felvevő döntése alapján a kölcsönszerződés eredeti futamidején belül, az eredetinél magasabb törlesztőrészletekkel, vagy pedig a szerződésben szereplővel azonos összegű törlesztőrészletek fizetésével, a kölcsönszerződés futamidejének szükséges mértékű meghosszabbításával is törleszthető.

A fizetési haladék kezdetekor már fennálló lejárt tartozásokat a fizetési haladék időtartamának lejártát követő 30 napon belül kell megfizetni

- közölte a közalapítvány.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mikrovállalkozások

mikrovállalkozás

fizetés

határidő