Ilyet még nem láttál: kocka alakú görögdinnyét termesztenek Hódmezővásárhelyen

MTI   
  Megosztom
Ilyet még nem láttál: kocka alakú görögdinnyét termesztenek Hódmezővásárhelyen

Elsőre el se hinné az ember, de a hódmezővásárhelyi Pap Róbert nem egy hétköznapi dinnyetermesztő. Gazdasága attól különleges, hogy kocka alakú formába nevelgeti a még éretlen, növekedésben lévő dinnyéit.

Pap Róbert dinnyetermesztő kísérleti céllal termesztett először, dobókocka-alakú dinnyét. A gazda, Hódmezővásárhely határában lévő földjén különleges eljárással éri el, hogy a dinnyék felvegyék a szögletes formát. A növésben lévő gyümölcsöket három hétre helyezi a kocka alakú formába, ez idő alatt felveszi alakját a dinnye.

Forrás: MTI/Rosta Tibor
Forrás: MTI/Rosta Tibor

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

dinnye

kocka alakú dinnye

dobókocka-alakú dinnye

dinnyetermesztés

dinnyetermesztő

hódmezővásárhely