Ilyet még nem láttál: kocka alakú görögdinnyét termesztenek Hódmezővásárhelyen

MTI   
  Megosztom
Ilyet még nem láttál: kocka alakú görögdinnyét termesztenek Hódmezővásárhelyen

Elsőre el se hinné az ember, de a hódmezővásárhelyi Pap Róbert nem egy hétköznapi dinnyetermesztő. Gazdasága attól különleges, hogy kocka alakú formába nevelgeti a még éretlen, növekedésben lévő dinnyéit.

Pap Róbert dinnyetermesztő kísérleti céllal termesztett először, dobókocka-alakú dinnyét. A gazda, Hódmezővásárhely határában lévő földjén különleges eljárással éri el, hogy a dinnyék felvegyék a szögletes formát. A növésben lévő gyümölcsöket három hétre helyezi a kocka alakú formába, ez idő alatt felveszi alakját a dinnye.

Forrás: MTI/Rosta Tibor
Forrás: MTI/Rosta Tibor

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

dinnye

kocka alakú dinnye

dobókocka-alakú dinnye

dinnyetermesztés

dinnyetermesztő

hódmezővásárhely