Rekordösszegű hitelt vettek fel ezekben a régiókban: mutatjuk, mire kérték a legtöbb támogatást

HelloVidék   
  Megosztom
Rekordösszegű hitelt vettek fel ezekben a régiókban: mutatjuk, mire kérték a legtöbb támogatást

A Takarékbank vezette konzorcium MFB Pontjai az észak- és a dél-alföldi régióban fogadták be a legtöbb igénylést. Több mint 67 milliárd forintot folyósítottak tavaly vállalkozásoknak és a lakosságnak egyaránt.

Több mint 67 milliárd forintot folyósítottak a Takarékbank vezette konzorcium MFB Pontjai tavaly a vállalkozásoknak és a lakosságnak, ami rekordnak számít. A 2016-os indulás óta a legjobb évet zárták, túlszárnyalva az előzetes tervet, és így támogatva a gazdaság működésének fenntartását a válsághelyzetben.

Az MFB Pontok az észak- és a dél-alföldi régióban fogadták be a legtöbb igénylést. Idén a hétéves uniós költségvetési ciklus kifutása miatt nem várnak bővülést, hanem a tavalyihoz hasonló forgalomra készülnek.

Ezen felül a cégek technológiai fejlesztéseihez kapcsolódó eszközbeszerzések támogatása volt jelentős.

Az MFB Pontokon is érzékelték a járvány hatását: kevesebb volt a fiókot csak az általános érdeklődés miatt felkereső ügyfél, a nagy többség már konkrét elképzelésekkel, tervekkel fordult a banki ügyintézőkhöz.

A támogatott igénylők között volt patika, amely a pandémia időszakában megugrott forgalmához biztosította a megfelelő mennyiségű gyógyszert forgóeszközhitelből. Támogattak munkanélkülivé vált egyéni vállalkozót is, aki hiánypótló szolgáltatásba kezdett egy mozgó kerékpárszerviz üzemeltetésével, és ehhez vásárolt a kedvezményes beruházási hitelből egy haszongépjárművet. Emellett a járványtól független, például a nagyüzemi sertéstartás antibiotikum-felhasználásának csökkentésére szolgáló K+F projektet vagy technológiai korszerűsítés keretében ipari fehérjetermelési technológia bevezetéséhez szükséges biotechnológiai laboratórium kialakítását is támogatták kedvezményes forrással.

A lakosság átlagosan valamivel több mint hárommillió forint, míg egy vállalkozás 52 millió forintos hitelt igényel.

Mivel az előző hétéves uniós költségvetési ciklus lezárul, az új ciklus termékeinek tervezése még tart, 2021-ben a csökkenő termékpalettából nem várunk növekedést, hanem a tavalyihoz hasonló forgalommal számolunk. Feladatunknak tekintjük, hogy az eddig nem frekventált régiókba is eljussanak ezek a termékek, erősítve ezzel a vidék fejlődését, a pandémiás helyzet után a vidék munkaerőmegtartását és gazdasági helytállását. A legnagyobb MFB Pont-hálózattal, valamint a Magyar Bankholding tagbankjainak együttműködésével bízunk benne, hogy ezt a feladatot a lehető legnagyobb szakértelemmel és hatékonysággal biztosítjuk a hitelt felvenni kívánó vállalkozásoknak – mondja Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

takarékbank

mfb pont

hitel