6 milliárd forintos gigaberuházás készülődik: a Bosch Vecsésen fejleszt

MTI   
  Megosztom
6 milliárd forintos gigaberuházás készülődik: a Bosch Vecsésen fejleszt

Regionális szolgáltatóközpontot hoz létre Vecsésen a Bosch, Magyarország legnagyobb ipari vállalata; a 6 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 2,1 milliárd forint támogatást biztosít, a fejlesztéssel 225 új munkahely jön létre.

Az új szolgáltatóközpontból öt, térségbeli ország Bosch-munkavállalóinak nyújtanak majd HR-szolgáltatásokat. A tevékenység hátterében komoly informatikai fejlesztések állnak, így kifejezetten magas technológiai színvonalat képviselő beruházásról van szó.

Szijjártó Péter az MTI tudósítása szerint azt mondta, hogy a világjárvány nem állította meg, hanem felgyorsította a magyar gazdaság dimenzióváltását, ennek eredményeképpen a meglévő gyártási kapacitások mellett egyre erősödnek a magasabb hozzáadott értéket, több kutatás-fejlesztési elemet tartalmazó ágazatok. A magyar beruházás-ösztönzési politika és a keletről vásárolt vakcinák lehetővé teszik szerinte, hogy Magyarország az új világgazdasági rendszer nyertesei közé tartozzon.

Az eseményen Somogyi András, a Bosch csoport humán erőforrás igazgatója kifejtette, hogy a vállalat számára Magyarország stratégiai fontosságú partner és befektetési célpont. A csoport az országban több mint 15 ezer munkavállalót foglalkoztat, így az egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadó.


A folyamatos fejlődés csak kiszámítható üzleti környezetben tartható fent, ezért döntött úgy a Bosch, hogy Magyarország lesz az öt országot kiszolgáló, regionális jelentőségű beruházás színhelye - mondta az igazgató.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ipar

bosch

vecsés