Gigaberuházás a Jászságban: 170 milliót fordított turizmusfejlesztésre ez a két település

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás a Jászságban: 170 milliót fordított turizmusfejlesztésre ez a két település

Kulturális és örökségi helyszínek turisztikai fejlesztésére, a helyi hagyományok, értékek megőrzésére költöttek 170 millió forintot Jászapáti és Jászivány településeken - közölte a projekt kommunikációját végző Jászapáti Gazdaságfejlesztő Kft..

A fejlesztés részeként Jászapátin megújult a Dósa-kúria, a munkák során nagy hangsúlyt fektettek az eredeti állapot visszaállítására. Jásziványon két, egymáshoz közeli parasztházból egy skanzent alakítottak ki, ahol régi kézműves szakmákat - patkoló kovács, seprűkötő, kosárfonó és hímző - mutatnak be.

A beruházásra a pénzt vissza nem térítendő támogatásként a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyerte el a két városi önkormányzat konzorciuma

- írták.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

jász-nagykun szolnok megye

jászapáti

jászivány

turizmusfejlesztés