Jól halad a milliárdos gigaprojekt: most itt építik az elkerülőt az M4-nél

HelloVidék   
  Megosztom
Jól halad a milliárdos gigaprojekt: most itt építik az elkerülőt az M4-nél

Az M4-es fejlesztése során többek között most éppen a Szolnok északi elkerülőjének építkezése halad. Itt két ütemre bontották a munkát: ebből a nyugati 90+859 és a 109+460 kilométerszelvény közötti részt a Colas Közlekedésépítő Zrt., a Colas Hungária Zrt. és a Duna Aszfalt Zrt. fővállalkozásában építik meg. Itt a Duna Aszfalttal kötött szerződés értelmében dolgozik egy 3 kilométeres szakaszon és kapcsolódó elemein a SWIETELSKY Magyarország Kft. Az év végén pedig várhatóan megkezdődik a projekt műszaki átadása.

A Duna Aszfalt alvállalkozójaként dolgozó cég összesen hét hidat épít meg a projekt során. A vezető mérnök összegezte a magyarepitok.hu-nak: a szakaszon a pálya kivitelezésén kívül a SWIETELSKY feladatai közé tartozik:

  • 7 híd,
  • a 32. számú út csomópontjának új ágainak megépítése,
  • maga a 32. számú út az új autóúthoz való kapcsolódásra való felkészítése,
  • a párhuzamos és keresztező földutak feladatai is.

A mérnök felvázolta a lapnak, hogy a 2019-ben elkezdődött projektben az első néhány hónapban azon dolgoztak, hogy a korábban befejezetlenül hagyott munkaterületen megkezdődhessen a kivitelezés, mostanára pedig a burkolatépítési és a befejező munkákig jutottak.

A legnagyobb kihívást talán a 32-es számú út korrekciós szakaszának forgalomba helyezése jelentette. Az utolsó szakaszban jelzőlámpákkal terelték a forgalmat, emellett kellett dolgoznia a kivitelezőknek. Mind a helyieknek, mind pedig a SWIETELSKY munkatársainak is megkönnyebbülést jelentett a főút új szakaszának forgalomba helyezése, amivel újra akadálytalan lett a közlekedés Szolnok és Jászberény között

- fejtette ki Oláh Csaba.

Végül a vezető mérnök hangsúlyozta, hogy egy ilyen léptékű projektnél a legnagyobb kihívást a gördülékeny munkaszervezés jelenti, sok kolléga csapatmunkájának az eredménye. Valamint fontos a fővállalkozóval való jó munkakapcsolat is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útépítés

m4

jászberény

műszaki átadás

hídépítés

projekt

beruházás

szolnok

földutak