Jól halad a milliárdos gigaprojekt: most itt építik az elkerülőt az M4-nél

HelloVidék   
  Megosztom
Jól halad a milliárdos gigaprojekt: most itt építik az elkerülőt az M4-nél

Az M4-es fejlesztése során többek között most éppen a Szolnok északi elkerülőjének építkezése halad. Itt két ütemre bontották a munkát: ebből a nyugati 90+859 és a 109+460 kilométerszelvény közötti részt a Colas Közlekedésépítő Zrt., a Colas Hungária Zrt. és a Duna Aszfalt Zrt. fővállalkozásában építik meg. Itt a Duna Aszfalttal kötött szerződés értelmében dolgozik egy 3 kilométeres szakaszon és kapcsolódó elemein a SWIETELSKY Magyarország Kft. Az év végén pedig várhatóan megkezdődik a projekt műszaki átadása.

A Duna Aszfalt alvállalkozójaként dolgozó cég összesen hét hidat épít meg a projekt során. A vezető mérnök összegezte a magyarepitok.hu-nak: a szakaszon a pálya kivitelezésén kívül a SWIETELSKY feladatai közé tartozik:

  • 7 híd,
  • a 32. számú út csomópontjának új ágainak megépítése,
  • maga a 32. számú út az új autóúthoz való kapcsolódásra való felkészítése,
  • a párhuzamos és keresztező földutak feladatai is.

A mérnök felvázolta a lapnak, hogy a 2019-ben elkezdődött projektben az első néhány hónapban azon dolgoztak, hogy a korábban befejezetlenül hagyott munkaterületen megkezdődhessen a kivitelezés, mostanára pedig a burkolatépítési és a befejező munkákig jutottak.

A legnagyobb kihívást talán a 32-es számú út korrekciós szakaszának forgalomba helyezése jelentette. Az utolsó szakaszban jelzőlámpákkal terelték a forgalmat, emellett kellett dolgoznia a kivitelezőknek. Mind a helyieknek, mind pedig a SWIETELSKY munkatársainak is megkönnyebbülést jelentett a főút új szakaszának forgalomba helyezése, amivel újra akadálytalan lett a közlekedés Szolnok és Jászberény között

- fejtette ki Oláh Csaba.

Végül a vezető mérnök hangsúlyozta, hogy egy ilyen léptékű projektnél a legnagyobb kihívást a gördülékeny munkaszervezés jelenti, sok kolléga csapatmunkájának az eredménye. Valamint fontos a fővállalkozóval való jó munkakapcsolat is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útépítés

m4

jászberény

műszaki átadás

hídépítés

projekt

beruházás

szolnok

földutak