Tart a pedagógussztrájk: így segíthetik a diákok és a szülők a tanárokat

Pénzcentrum   
  Megosztom
Tart a pedagógussztrájk: így segíthetik a diákok és a szülők a tanárokat

Megtartják a hétfői kétórás figyelmeztető sztrájkot, de mindenhol biztosítanak gyerekfelügyeletet. Ezt mondják a pedagógus szakszervezetek. A minisztérium szerint a demonstráció törvénytelen, az ADOM Diákmozgalom ennek ellenére arra kéri a felsőbbéveseket, az első két órában maradjanak otthon.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton azt írta, szerintük törvénytelen a pedagógusok hétfőre tervezett sztrájkja. Az ADOM Diákmozgalomnál mégis azt kérik a felsőbbévesektől, ha tudnak, hétfőn reggel maradjanak otthon, hogy így segítsék a tanáraikat a kiállásban - hangzott el a RTL Híradóban, írta meg a Pénzcentrum. A szakszervezetek azt mondják, a szülőnek van lehetősége igazolni a hiányzást. Ettől függetlenül mindenhol lesz gyerekfelügyelet, így egyetlen gyerek sem marad tanár nélkül.

Azzal segítenek a legtöbbet a sztrájkoló kollégákon, ha nem vinnék a gyermekeiket az iskolába. Viszont, aki nem tudja megoldani, az oktatási intézményben minden gyermek számára a felügyeletet biztosítani fogjuk, vagy fogják azok a kollégák, akik nem sztrájkolnak. Illetve, ha annyi gyerek érkezik az intézménybe, akkor a sztrájkoló kollégák is ebből a feladatból átvállalnak

- mondta el az RTL Híradónak Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Hogy hány tanár csatlakozik a kétórás megmozduláshoz, azt egyelőre nem lehet tudni. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint sokan megijedtek a minisztérium napokban kiküldött levelétől.

Nagyon sokan elbizonytalanodtak, és azt mondják, hogy ilyen körülmények között nem biztosak abban, hogy bele merjenek állni a sztrájkba, úgyhogy egészen biztosan lesznek olyanok, akik majd visszalépnek

- mondta Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja. Úgy tudni, van olyan iskola, ahol minden tanár sztrájkol, máshol senki, de egyetértenek a követelésekkel.

Fenyegetéseket nem fogalmaztunk meg. Azt is szeretnénk azonban leszögezni, hogy egy törvénytelen sztrájk szervezése nem maradhat következmények nélkül

- írta a Híradó kérdésére, hogy szankcionálják-e, ha valaki részt vesz a sztrájkban, az Emmi. A szervezők azt kérik, aki csatlakozik hozzájuk, vegyen fel kockás inget. És ugyanígy, kockás zászlót tűznek majd a szolidaritást vállaló Szakszervezeti Szövetség autóira is. A tanárok mellett kiállók konvoja hétfő délután kettőkor, a Hősök teréről indul.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pedagógussztrájk

pedagógusok

pedagógusbér

pedagógusok demokratikus szakszervezete