Kiderült, mivel dobják fel a népszerű barlangfürdő környékét: ez lesz az ősparkkal

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, mivel dobják fel a népszerű barlangfürdő környékét: ez lesz az ősparkkal

Miskolctapolca turisztikai vonzerejének erősítése, az ott található védett természeti értékek bemutatása, a szolgáltatások, programlehetőségek bővítése céljából a napokban elindult a miskolctapolcai őspark fejlesztését célzó munka - adta hírül a Minap.

A Barlangfürdő közvetlen közelében, Tapolca szívében található az őspark, amelynek állapota jelenleg nem méltó egy turisztikai központhoz, éppen ezért tűzte ki célul a terület fejlesztését Miskolc Önkormányzata. A projekt a Miskolci Egyházközösséggel közösen, konzorciumban valósul meg- írta a Minap.hu.

A napokban megtörtént a munkaterület átadás, amely a Hotel Kitti parkolójánál kezdődik, és magába foglalja a Barabits-sétányt, az úgynevezett geometrikus parkrészt és az ősparkot, kialakítanak egy tanösvényt, megújul a Csónakázó-tó környéke. A munkálatok során sétányok újulnak meg, új utcabútorokat és pavilonokat helyeznek ki, és a Csónakázó-tavat is megszabadítják a felgyülemlett felesleges iszaptól.

- közölték, majd hozzátették, hogy a másik fejlesztési elem az Akropolisz Szabadtéri Színpad, amely a város nyári kulturális életének nélkülözhetetlen szelete előadásaival.

A projekt a tervek szerint egy éven át tart majd, amit az önkormányzat ígéretei szerint igyekeznek úgy elvégezni, hogy az a lehető legkevesebb, az érintett szolgáltatók, vállalkozások, illetve a lakosság számára is elfogadható korlátozással járjon. A „Miskolctapolca turisztikai fejlesztése” című projekt 100%-os mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege 628.000.000,- Ft.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fejlesztés

miskolctapolca