Ez fájni fog a családoknak: brutális drágul a tojás, hamarosan ennyit kell fizetni érte

HelloVidék   
  Megosztom
Ez fájni fog a családoknak: brutális drágul a tojás, hamarosan ennyit kell fizetni érte

A tojásra nem vonatkozik az árstop, ez meg is látszik az árán, már áprilisban 588 forintba került egy tízes pakk tojás. Másfélszer annyira drágult a tojás, mint a tyúk maga! Hamarosan pedig a 80 forintos tojásár se lehetetlen.

Csak az elmúlt egy hónapban közel 15 százalékkal drágult a tojás a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint. Már áprilisban 588 forintba került egy tízes pakk tojás. Az áprilisi drágulás azonban a madárinfluenza miatt, és a takarmányárak megduplázódásának következtében akár további tíz százalékos áremelkedés jöhet, amit a háború okozta bizonytalanságok is fokoznak - hangzott el az RTL Híradójában.

Idén már a kenyér, hús és tejtermék se lesz olcsóbb sőt, folytatódni fog a drágulás – fejtette ki az RTL Híradónak Raskó György agrárközgazdász.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tojás

tojás ára

infláció

áremelkedés

gazdaság

gazdasági válság