Ez fájni fog a családoknak: brutális drágul a tojás, hamarosan ennyit kell fizetni érte

HelloVidék   
  Megosztom
Ez fájni fog a családoknak: brutális drágul a tojás, hamarosan ennyit kell fizetni érte

A tojásra nem vonatkozik az árstop, ez meg is látszik az árán, már áprilisban 588 forintba került egy tízes pakk tojás. Másfélszer annyira drágult a tojás, mint a tyúk maga! Hamarosan pedig a 80 forintos tojásár se lehetetlen.

Csak az elmúlt egy hónapban közel 15 százalékkal drágult a tojás a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint. Már áprilisban 588 forintba került egy tízes pakk tojás. Az áprilisi drágulás azonban a madárinfluenza miatt, és a takarmányárak megduplázódásának következtében akár további tíz százalékos áremelkedés jöhet, amit a háború okozta bizonytalanságok is fokoznak - hangzott el az RTL Híradójában.

Idén már a kenyér, hús és tejtermék se lesz olcsóbb sőt, folytatódni fog a drágulás – fejtette ki az RTL Híradónak Raskó György agrárközgazdász.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tojás

tojás ára

infláció

áremelkedés

gazdaság

gazdasági válság