Orbán Viktor: a háború 2023-ig is tarthat, bizonytalan, szorongással teli időszak vár ránk

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor: a háború 2023-ig is tarthat, bizonytalan, szorongással teli időszak vár ránk

A háborúnak az egyik és legfontosabb következménye az infláció - mondta el Orbán Viktor, a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország című műsorában. A miniszterelnök öt hét után először adott interjút a rádióban. Elmondta, hogy marad a kettős benzinár rendszer a brüsszeli bírálatok ellenére, és azt is kifejtette, hogy a rezsicsökkentés a családokat és 100 ezer kisvállalkozót tud megvédeni az energiaárak elszállásától.

A műsor elején Orbán Viktor arról beszélt, hogy a jelenleg tapasztalható infláció másfajta, mint amit békeidőben lehet tapasztalni. A költségvetés kapcsán elmondta, hogy egy háborús inflációt kezelni képes büdzsét fogadott el a parlament, mellyel kezelhető a kialakult válság, írja a Pénzcentrum.

Ennek a háborúnak az egyik legfontosabb következménye (...) az infláció, ez gyötri Európát, Amerikát, ez egy háborús infláció

- mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor a rádióban arról is beszélt, hogy szombaton jelenik meg az a rendelet, amely a rezsicsökkentés új szabályait tartalmazza. Így nemcsak a családokat, hanem „közel 100 ezer kicsi céget" is meg tud védeni az energiaáraktól a rezsicsökkentés.

A békét kell finanszíroznunk és nem a háborút

- emelte ki a miniszterelnök, ugyanakkor az interjú során elmondta:

Nagy esélye van annak, hogy a háború elhúzódik és a 23-as év is bizonytalan lesz és szorongásokkal teli. A világot gyötörni fogja a háború és annak a gazdasági következményei.

Gázembargó, bezinárstop, különadó

Orbán Viktor a gázembargó kapcsán kifejtette, hogy nemcsak arról van szó, hogy Magyarországnak van-e más ellátási alternatívája, vagy sem, mint az olaj esetében volt. A miniszterelnök szerint a tét, hogy "itt egész Európát tesszük tönkre".

Arról is beszélt az interjú során, hogy ha nem lenne a benzinár-sapka, akkor 700-900 forint között lenne a benzin literje - annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság magyarázatot kért arra, miért alkalmaznak kettős benzinárat a magyar kutak külföldiekkel és magyarokkal szemben, és a benzinárstop felfüggesztését kérték. Orbán Viktor szerint "van logika abban, amit mondanak", viszont ez nem ennyire fekete-fehér. Szerinte békeidőben valóban nem lehetne különbséget tenni állampolgári alapon, de most viszont háború van, a rendkívüli helyzet rendkívüli intézkedéseket követel meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

gázembargó

orosz-ukrán háború

infláció

gazdaság