Holnaptól egy magyar boltban sem lehet így fizetni: muszáj lesz még ma cselekedni

HelloVidék   
  Megosztom
Holnaptól egy magyar boltban sem lehet így fizetni: muszáj lesz még ma cselekedni

Ma éjfélkor megszűnik a szép-kártyás fizetés a magyar boltokban: az ezt lehetővé tevő rendelet ugyanis csak júliusig volt érvényes, a kormány pedig mindeddig nem jelentette be, hogy meghosszabbítanák azt. Február óta fogadják el a kártyákat a magyar üzletekben, a kibocsátók rekordköltésre számítanak. Úgyhogy, aki még el szeretné költeni a szép-kártyás pénzét valamelyik boltban, annak erre ma éjfélig van lehetősége - hacsak addig nem jelenik meg a hosszabbításról szóló rendelet.

Július elsejével lejár az a rendelet, amely lehetővé teszi, hogy a szép-kártyákkal élelmiszereket vásároljunk a hazai boltokban - már amelyek februártól elfogadóhelyekké váltak a tavaly karácsonyi bejelentés óta, írja a Pénzcentrum.

Úgyhogy, aki még el szeretné költeni a szép-kártyás pénzét valamelyik boltban, annak erre ma éjfélig van lehetősége - hacsak addig nem jelenik meg a hosszabbításról szóló rendelet.

Rekordot hozhat a bolti költés

Mint korábban megírtuk, az idén költési rekordot várnak a kártyakibocsátók, amihez szerintük a bolti elfogadás is nagyban hozzájárul. A K&H Bank szerint áprilisban 63 százalékkal, a teljes február-áprilisi időszakban pedig 77 százalékkal költöttek többet a szép-kártyákkal, mint az előző év azonos időszakában.

Az MKB Bank adatai szerint az idén januári költésekhez képest az intézkedés bevezetésekor, februárban közel 30 százalékkal, aztán márciusban és áprilisban több mint 60-60 százalékkal nőtt a költések összege. A tavaly január-áprilisihoz képest az idei január-áprilisi költések 60 százalékkal nőttek.

Az OTP Bank szerint náluk a költések összege 20,2 milliárd forintról 35 milliárd forintra növekedett a 2021-es áprilisi költéshez képest. Az idei negyedik havi költések 26 százalékát fordították a kártyabirtokosok élelmiszerre. A költések értéke a tavalyi 58,9 milliárd forintról közel 106 milliárd forintra nőtt idén január-áprilisban.0

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szép-kártya

szép-kártyás fizetés

rendelet