Mi lesz itt télen, lecsavarják a fűtést a magyar iskolákban? Válaszolt a minisztérium

hvg.hu   
  Megosztom
Mi lesz itt télen, lecsavarják a fűtést a magyar iskolákban? Válaszolt a minisztérium

Felmerült az is, hogy tantermen kívüli, digitális munkarenddel ússzák meg az intézmények rezsiköltégeinek elszállását, ezek egyelőre csak kósza pletykák.

Magyarországnak is fel kell készülnie a kritikus gázválságra, ezért rendeltük el annak a felmérését, hogy egyes iskolák fűtését gázválság esetén át lehet-e állítani fatüzelésre. A felmérés még folyamatban van

– ezt írta a Belügyminisztérium a Hvg.hu-nak arra a kérdésére, feldolgozták-e már az augusztusban e témában kiküldött levelekre érkező válaszokat, illetve milyen realitása van átállni az iskoláknak a fatüzelésre.

Ahogy a portálon olvasható, egyelőre tehát nincs döntés az előttünk álló, a legtöbb családot, céget és intézményt is érintő, egekbe szökő rezsidíjjal megnehezített téli hónapokkal kapcsolatban. Bár keresi az állam az alternatív fűtési lehetőségeket a közoktatásban, felmerült az is, hogy tantermen kívüli, digitális munkarenddel ússzák meg az intézmények rezsiköltégeinek elszállását, ezek egyelőre csak kósza pletykák. Ez utóbbit egyébként a köznevelésért felelős miniszter (azaz Pintér Sándor belügyminiszter) rendelhetné el, de mint írták „ilyen döntés nem született, annak előkészítése nincs napirenden”.

A lap által megkérdezett szakemberek szerint nem ördögtől való az iskolaépületek fűtési rendszerének felülvizsgálata, és egyes helyeken akár átállítása szilárdtüzelős megoldásokra, de általánosan nem megoldható a „közoktatás gáztalanítása”. A hőmérsékletet viszont valóban csökkenteni kell.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

iskolai fűtés

rezsicsökkentés