Itt a matek: ők járhatnak extrán jól a rezsiszabályok módosításával

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a matek: ők járhatnak extrán jól a rezsiszabályok módosításával

A keddi Kormányinfón még az hangzott el, hogy a leggyengébb fűtőértékű háztartások járnak jól az új gázszabályokkal, ám valójában a legerősebb fűtőértékű háztartásoknak kedvezett a kormány a mostani módosítással - közölte az ATV Híradójában.

Ahogy az ATV Híradójából kiderült, a kormány azzal, hogy 63645 megajoulera emeli az 1729 köbméteres éves átlagfogyasztás mellé rendelt fűtőértéket, nem a legrosszabb, hanem a legjobb fűtőértékű gázfelhasználóknak kedvezett, hiszen így a legjobb fűtőértékű gázt használók is ki tudják használni az 1729 köbméteres éves fogyasztási határt, anélkül, hogy túllépnek megszabott fűtőértéket.

Arra kerestek választ, hogy hogyan lehetne azt elérni, hogy nehogy az legyen, hogy valaki túl jó minőségű gázt kap, ezért már kizárják a rezsicsökkentésből, ugye a rezsicsökkentett részből és átkerül a sokkal drágább nem rezsicsökkentett részbe. Ez a kormányrendelet erre keres valami gyors megoldást

– vázolta Híradónknak Balogh József energetikai szakértő.

Holoda Attila a Startban a fűtőérték megértéséhez azt a példát hozta, hogy egy fazék víz felforralásához ugyanannyi energia kell minden esetben, viszont az alacsonyabb fűtőértékű háztartásoknak több köbméter gázt kell elhasználniuk a víz felforralásához.

Az energia mennyiséget meghatározták 63445-ben, ahol 34 megajouleos az úgy nagyjából ez 1729, de ahol 29 megajouleos, akkor ezt a 63 ezret 29-cel kell elosztani és kiderül, hogy ők körülbelül évente olyan 2000-2100 köbmétert használhatnak el kedvezményesen, tehát az ő havi értékek nem a 144 köbméter, hanem 181 ha jól emlékszem

– fogalmazott a szakértő.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gázár

rezsicsökkentés

ársapka

gázárak