Erre is kihat az infláció: egyre drágább a tartásuk, megteltek a menhelyek házi kedvencekkel

HelloVidék   
  Megosztom
Erre is kihat az infláció: egyre drágább a tartásuk, megteltek a menhelyek házi kedvencekkel

A romló gazdasági környezet miatt egyre többen vannak olyanok, akik már nem tudják a kedvtelésből tartott állataikat ellátni – erről számolt be az ATV Híradója. A menhelyek üzemeltetői közül többen is az mondták, hogy növekszik azok száma, akik kutyáikat, macskáikat azért viszik az állatvédőkhöz, mert már nincs pénzük állateledelre.

Egy pécsi menhelyre már lovat, kecskét, és más házi állatot is vittek. Farkas Tamás a Misina Természet -és Állatvédő Egyesület elnöke azt mondta az ATV-nek, hogy nem a ló megvásárlása, hanem a lótartás, ami nagyon nehéz és egyre drágább lesz. Azt is mondta, hogy több alkalommal találtak kecskét is az elmúlt időszakban, ami arra utalhat, hogy már a haszonállatok tartása is egyre nehezebb.

A szakemberek az ivartalanítás fontosságára hívják fel a gazdák figyelmét. Erre egyébként többször indítottak már akciókat, amikor a beavatkozással járó állatorvosi költségek jó részét az állam átvállalta.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

helllovidek

kutyamenhely

kutyatartás

állateledel

áremelkedés

állatmenhely