Brutálisan megnőttek a költségek: hogy maradnak így talpon a wellness-szállodák?

infostart.hu   
  Megosztom
Brutálisan megnőttek a költségek: hogy maradnak így talpon a wellness-szállodák?

A vendégek egy része kifejezetten a wellness miatt megy a szállodákba, ezért hosszú távra nem lehet bezárni a hoteleket. A kormánytól vár segítséget a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke.

A legnagyobb bajban a wellness-szállodák vannak, hiszen területi alapon ott a legnagyobb az energiaköltség. A wellnesst szezontól függően hűteni-fűteni kell, viszont elképesztő árrobbanás volt az energiapiacon

mondta az InfoRádióban Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke.

Mint mondta, van, ahol a gázszámla nyolcszoros, a villanyért pedig ötször-tízszer annyit kell fizetni. Ez azt jelenti, hogy egy 150 szobás wellness-szállodában a havi 10-12 milliós energiaszámla most közel százmillió forint, így a kigazdálkodhatatlan kategóriába került.

Flesch Tamás hozzátette, elképesztő bonyolult a helyzet, mivel szerinte a wellnessrészleget nem lehet szüneteltetni. Egyes szállodák azért működnek, mert oda a vendégek legnagyobb százaléka kifejezetten a wellness miatt megy. A legtöbb nagy gáz- és áramfogyasztású szállodának nagy valószínűséggel be kell zárnia.

A szövetség elnöke kiemelte, hogy wellness-szálloda még nem zárt be, de novemberben és decemberben jönnek ki azok a számlák, amiből már lehet látni az áremelést. Több szállodában azt tervezik, hogy csak a január-februári, esetleg márciusi hónapra fognak bezárni, ami a munkaerő megtartása miatt is bonyolult feladat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

flesch tamás

magyar szállodák és éttermek szövetsége

szálloda

wellness

rezsiemelkedés

fűtés

gáz

wellness-szálloda