Bezár a neves vidéki iskola: mi lesz így a közel száz hátrányos helyzetű diákkal?

HelloVidék   
  Megosztom
Bezár a neves vidéki iskola: mi lesz így a közel száz hátrányos helyzetű diákkal?

Újabb iskola zár be, most a nagybajomi Kolping-iskola. A Sonline információi szerint az intézmény fenntartója visszaadja az iskolaépületet a katolikus egyháznak. A kollégium húsz lakója Csurgóra költözik, a kiskorpádi pék-cukrász tanműhely és a nagybajomi kőművesképzéshez szükséges berendezéseket, eszközöket szintén elviszik a dél-somogyi anyaintézménybe.

Ahogy a portál írja, az intézményben többségben óraadó tanárok tanítottak, akiktől a lap azt is megtudta, hogy eddig helyettesítésekkel sikerült csak megoldani a tanárhiány okozta nehézségeket. A történtek után a hat-hét, állandó állományban lévő pedagógus Csurgón folytatja a tanítást.

Mint írják, a csurgói Kolping-iskola intézményvezetője, Vargáné Nagy Viola annyit mondott a bezárás kapcsán, hogy

szülő-, előtte diákfórumot tartottak, de a sajtónak nem kíván nyilatkozni ebben az ügyben.

A most bezárt intézménybe közel száz hátrányos helyzetű diák járt. Többségük nevelőszülőknél, anyaotthonban és mélyszegénységben élő családok gyerekei többnyire Nagybajom, Kaposvár és Marcali környékéről. A lap szerint, azok a diákok, akiknek a szülei vállalták, ezen a héten már a csurgói iskolában folytatják a tanulmányaikat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

iskolabezárás

tanárhiány

tanárok

csurgó

nagybajom

marcali

kaposvár

diálok