Rossz hírrel indul az új év: tovább emelkedik az üzemanyag ára

HelloVidék   
  Megosztom
Rossz hírrel indul az új év: tovább emelkedik az üzemanyag ára

A pénteki drágulás után üzemanyagár-emelkedéssel kezdődik a 2023-as év, a benzin és a gázolaj esetében is emelkedik a beszerzési ár. Eddig a benzint literje 639 forint volt, míg a gázolajat 713 forintért kapták. Most éri meg igazán külföldön tankolni


 


 

A legújabb árváltozás oka a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) díj emelkedése. A benzin és a gázolaj ára bruttó 3 forinttal változik emiatt – írja a holtankoljak.hu információira hivatkozva az Index. Így az alábbi átlagárakkal indul az új év:

A holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter szerint a korábbi készlethiány és a mostani magasabb árszint a több mint egy évig érvényben lévő ársapkának köszönhető.

Most éri meg igazán külföldön tankolni!

Az ATV riportja szerint most éri meg igazán külföldön tankolni, hiszen a szomszédos országokban jóval olcsóbb az üzemanyag, mint itthon. A szlovén és a horvát határnál élők járnak a legjobban, itt akár 240 forinttal is olcsóbban lehet üzemanyagot venni.

Az ellátási problémák még nem teljesen hárultak el, a Mol továbbra is a benzinből csökkentett kapacitással tud üzemanyagot biztosítani, tehát a kínálati oldal sokkal gyengébb mint a keresleti ilyen szempontból, az áremelkedés kicsit magyarázható ezzel a ténnyel is

– árulta el Bujdos Eszter az ATV-nek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

benzin ára

ársapka

tankolás

infláció