Gulyás Gergely bejelentette: ez lesz az elkaszált Erasmus-ösztöndíjakkal

Pénzcentrum   
  Megosztom
Gulyás Gergely bejelentette:  ez lesz az elkaszált Erasmus-ösztöndíjakkal

Gulyás Gergely a reggeli kormányinfón bejelentette, hogy a kormány abban az esetben, ha nem sikerül megállapodásra jutni az Európai Bizottsággal átvállalja az Erasmus-ösztöndíjak kifizetését - írta a Pénzcentrum.

A szerda reggeli kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy a kormány a jövő évi Erasmus-ösztöndíjakat kifizeti, ha addig nem sikerül megállapodásra jutniuk az ügyben az unióval. A miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, hogy a jelenlegi probléma azokat nem érinti, akik most mennek Erasmus-ra, hiszen az ő szerződésük már alá van írva.

Az Erasmus-ösztöndíjak kifizetésének ügyében Navracsics Tibor fog egyeztetni, de a kormány reméli, hogy a fennálló probléma csak egy félreértés és nem lesz gond a jövő évi ösztöndíjak kifizetésével. Mindezek mellett Gulyás Gergely elmondta, hogy a kormány álláspontja szerint biztosítva van a tanszabadság az alkotmányban lejegyzettek szerint a modellváltó egyetemeken is.

A miniszter a kormányinfó keretében elmondta, hogy a költségvetés idén fog az Országgyűlés elé kerülni, amit a tervek szerint márciusban el is fognak tudni fogadni. Elmondta, hogy az államadósság tavaly 76 százalékról 73,5 százalékra csökkent. A reálbérek 2022 első tíz hónapjában 4 százalékkal nőttek az infláció ellenére is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ösztöndíj

kormányinfo

gulyás gergely