Óriási robbanások rázták meg Recsket: a lakosok félnek

HelloVidék   
  Megosztom
Óriási robbanások rázták meg Recsket: a lakosok félnek

Pénteken két hatalmas robbanás rázta meg Recsket. A helyiek körében már a megnyitáskor hatalmas felháborodást keltett az ügy, a lakosok a bánya beomlásától és zajától félnek, annak üzemeltetéséről pedig meg sem kérdezték őket.


 

A házaktól 200 méterre robbantottak pénteken Recsken egy újonnan nyíló kőbányánál. A helyiek azt mondták az RTL Híradónak: félnek és semmilyen tájékoztatást nem kaptak. A cég azt ígérte, legközelebb elővigyázatosabban járnak el és a polgármester szerint minden esetleges kárt is megtérítenek. Az LMP a bányanyitás azonnali felfüggesztését követeli. Korábbi hírek szerint állami beruházásokhoz szállítanának innen követ, de erről a kormányt hiába kérdeztük.

A polgármester az RTL Híradónak azt állította, hogy a robbantások pontos időpontjáról a hivatal sem tudott, és nem tartja szerencsésnek, hogy a törökországi és szíriai földrengés után néhány nappal próbarobbantásokat végeztek.

Kértem a lakókat, hogy mindenki készítsen egy felvételt az ingatlanáról a jelenlegi állapotáról, hogyha a későbbiek folyamán bármiféle repedés, kár keletkezne, akkor azzal tudjunk azonnal élni a bányaművelés felé. Egyébként azt mondták ők is, hogyha bárminemű kár keletkezik bárkinek, azt azonnal térítik és állnak elébe bármilyen nemű ilyen követelésnek

– mondta Nagy Sándor polgármester.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bánya

robbantás

recsk