Jó hír érkezett Dunaújvárosból, biztató a helyzet: újraindul a gyártás a Dunaferrnél

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír érkezett Dunaújvárosból, biztató a helyzet: újraindul a gyártás a Dunaferrnél

Vasárnap indult újra a termelés a dunaújvárosi Dunaferr gyárban, hétfőn elindult a 2-es nagyolvasztó, szerdán pedig egy 25 vagonos, ércet szállító irányvonat is érkezett a gyár területére – értesült a Telex. Arról a Duol számolt be, hogy csütörtök délután az indiai Liberty acélipari csoport néhány vezetője megtekintette a Dunaferr termelését.

A Telex forrásai azt mondták a lapnak, hogy az érc szállítását a Liberty szervezte, és reménykednek abban, hogy mostantól folyamatos lesz a szállítás Ostravából és az ukrán határtól. A cég munkatársai bíznak abban, hogy hamarosan az 1-es kohó is elindulhat, bár pontosan nem tudják, milyen megállapodás áll a háttérben, írja a 24.hu.

A Duol idézi Sanjeev Gupta, a Liberty Steel Group elnöke közleményét is, aki szerint

a Liberty bérgyártási együttműködés érdekében megosztotta tapasztalatait, amellyel hozzájárult a Dunaferr üzemelésének újraindításához, segítve ezzel az üzletmenet folytonosságának biztosítását. A Liberty célja, hogy a Dunaferr szakképzett és elkötelezett dolgozói a korábbinál biztonságosabb és hatékonyabb működésű üzemben dolgozhassanak majd, tovább építve a Dunaújvárosban generációk óta virágzó kohászati kultúrát.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

dunaferr

dunaújváros

termelés