Mi lesz így a betegekkel: azokat a háziorvosokat is plusz ügyeletre kényszerítik, akik nem vállalnák?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Mi lesz így a betegekkel: azokat a háziorvosokat is plusz ügyeletre kényszerítik, akik nem vállalnák?

Győr-Moson-Sopron megyében olyan háziorvosoknak is kipostázták a márciusi ügyeleti beosztásukat, akik nem is szerződtek erre a feladatra – tudta meg a Népszava. Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének elnöke elmondta: tudomása szerint csak Győrben 61 háziorvos kapott e-mailt arról, hogy mikor kell ügyelnie a jövő hónapban.

Hozzátette: mélységesen elkeserítő, hogy az egészségügyi igazgatás ily módon próbál nyomást gyakorolni és azzal „rendezni” a kormányzat és az orvostársadalom közötti konfliktust.

Győr-Sopron lesz a következő megye, ahol március egytől át kívánnak térni az új alapellátási ügyeletei rendszerre, amit az önkormányzatok helyett az Országos Mentőszolgálat működtet. Ezt az áttérést nehezítheti, hogy az orvosi kamara néhány napja az ágazati követelések alátámasztására arra szólította fel az orvosokat, hogy mondják fel a túlmunkaszerződéseiket, és a háziorvosokat, hogy ne írják alá a szerződéseket az ügyeleti rendszerhez, amíg a követeléseiket a BM nem teljesíti. Néhány nappal később a kamara etikai eljárást helyezett kilátásba, mert az ország több pontján megtévesztéssel, fenyegetéssel próbálták rávenni az érintetteket a szerződés aláírására.

Szijjártó László arra a kérdésre, mi a tapasztalata, megyéjében a háziorvosok mennyire hajlandók szerződni ügyeleti szolgálatra, azt válaszolta: a kollégáimon egyre nagyobb a nyomás. Ennek ellenére vannak, akik azt mondták: kitartanak a végső leheletükig, és nem fognak aláírni. Ha kell felmondják a praxisukat is, ha a kormány nem hajlandó érdemben a problémáikról tárgyalni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

háziorvosok

ügyelet

ügyeleti rendszer

országos mentőszolgálat

szijjártó lászló

győr-moson-sopron megye