Szerdától indul: ebben a két megyében életbe lép az új ügyeleti rendszer

MTI   
  Megosztom
Szerdától indul: ebben a két megyében életbe lép az új ügyeleti rendszer

Szerdától Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is elindul az új, egységes ügyeleti rendszer - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az MTI-vel. Győrfi Pál szóvivő közleményében azt írta: az ügyeleti alapellátást március 1-től Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is az új, egységes rendszerben biztosítja a mentőszolgálat a betegeknek.

Az új ügyelet központi telefonszáma felnőttek és gyermekek esetében is az 1830, melynek hívásával a beteg szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldenek, bármely településen tartózkodjon is az ellátásra szoruló.

Emlékeztetett: az Országgyűlés által decemberben elfogadott, egészségügyi alapellátásról szóló törvénynek megfelelően fokozatosan és a terv szerint vezetik be az új, egységes ügyeleti rendszert. Február elsejétől elsőként Hajdú-Bihar vármegyében kezdte meg működését az új ügyeleti rendszer, melynek eddigi tapasztalatai és a csaknem 2500, ügyeleti ellátásban részesített beteg visszajelzései alátámasztják, hogy az egységes rendszer jól működik és minden rászorulónak a legmegfelelőbb ellátást biztosítja - írta Győrfi Pál.

Az új ügyeleti rend az ország többi vármegyéjében az év során fokozatosan lép életbe, amiről a lakosságot és a háziorvosokat is folyamatosan tájékoztatják - olvasható a közleményben.

A változásig a többi vármegyében az eddig megszokott rend szerint működik az orvosi ügyelet. A terv szerint áprilistól Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye is csatlakozik az egységes alapellátási ügyeleti rendszerhez és a jövő év elejére - egyelőre Budapest kivételével - az egész országban egységes, a betegeknek az eddiginél jobb ellátást biztosító, a sürgősségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt ügyeleti rendszer működik majd Magyarországon - tudatták a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ügyelet

ügyeleti rendszer

győr-moson-sopron

szabolcs-szatmár-bereg