Nesze neked árstop: mutatjuk, mennyiért vehetünk lisztet a húsvéti sütikhez

HelloVidék   
  Megosztom
Nesze neked árstop: mutatjuk, mennyiért vehetünk lisztet a húsvéti sütikhez

Ahogy a Forbes írja, az elmúlt hetekben a gabona ára jelentősen csökkent és ezt a magyar piac is lekövette. Mindez persze a liszt árának alakulására is hatással volt, ezt a boltokban tapasztalni is fogjuk. Ahogy a portál írja, még az is előfordulhat, hogy az ársapkás finomliszt kilójához drágábban juthatunk hozzá a boltban, mintha a piac árazná be a terméket.


 

A lap most Pótsa Zsófiát, a Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetségének (Gabonaszövetség) főtitkárát kérdezte többek közt arról is, mennyibe kerül most az egyes üzletekben a liszt.

Pótsa szerint hatalmas a különbség a különböző üzletláncok által fixált ársapkás lisztárak között, mint mondta:

165-től egészen 280 forintig lehet kapni a BL55-ös búzafinomlisztet. Ezen a terméken tavaly ősz óta van ársapka, egy kiló ára nem lehet magasabb a 2021. október 15. napi árnál. A kormány döntése értelmében április 30-ig vannak érvényben az ársapkák.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

liszt

ársapka

ársapkás termékek

liszt ára