Lejjebb mentek az árak, de a kenyér mégsem lesz olcsóbb? Mutatjuk, miért

Agrárszektor   
  Megosztom
Lejjebb mentek az árak, de a kenyér mégsem lesz olcsóbb? Mutatjuk, miért

Bár az elmúlt hetekben a világpiaci trendeknek megfelelően Magyarországon is elkezdtek csökkenni a gabonaárak, és a búza tonnája a korábbi, 140 ezer forint helyett már csak 80 ezer forint, a fogyasztók még nem érzékelik ezt a liszt és a kenyér árában. Ahogy az Agrárszektor arról beszámolt, a szakértők szerint mindezen tendenciák ellenére a közeljövőben még nem várható a sütőipari termékek árának csökkenése, ugyanis az egyéb költségelemek növekedése még mindig jelentősnek számít. Az ágazat szereplői ugyanakkor bíznak benne, hogy a jövőben már sem az energia, sem pedig az alapanyagok árát illetően nem lesz olyan új helyzet, ami komolyabb lépésre kényszerítené a sütőipart.

Ha van olyan kérdés, ami jóformán minden embert egyaránt érint, az az, hogy mennyibe kerül épp a kenyér kilója, kiegészítve még azzal, hogy van-e, lesz-e belőle elegendő, és hogy mi várható az árakat illetően. Nagyon sokan - egyre többen - emlegetik a régi, 3,60-as kenyeret, mások pedig már annak is örülnének, ha a kilós fehér kenyér ára a lélektaninak is nevezett ezerforintos határ alá csökkenne.

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke az Agrárszektor érdeklődésére kifejtette, hogy a piacgazdasági előrejelzéseket figyelembe véve megállapítható, hogy olcsóbb lett a búza a piacon és vele párhuzamosan a liszt ára is csökkenésnek indult. A szakember ugyanakkor megerősítette, hogy a hazai malmok még a 2022 nyarán, magas áron megvásárolt lisztből őrölnek. A Magyar Pékszövetség elnöke beszélt arról is, hogy

Mi a helyzet a magyar malmokban? Hogy látják a kialakult helyzetet a pékek? Az Agrárszektor cikkéből ez is kiderül. Ide kattintva már olvashatjuk is a teljes cikket.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kenyér

liszt

pékáru

péksütemény

kenyér árak

áremelkedés