Egy telefon ára is elég lehet a szuper befektetéshez: nagyot kaszálhatsz, ha bejön

Pénzcentrum   
  Megosztom
Egy telefon ára is elég lehet a szuper befektetéshez: nagyot kaszálhatsz, ha bejön

"Akinek van tőkéje, az próbálja diverzifikálni a portfólióját, ennek pedig a műtárgy évszázadok óta fontos eleme. De azt, hogy ezt csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak, nem igaz" - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjúban Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze. Vele és a galéria művészeti igazgatójával, Bársony Balázzsal többek között a kortárs művészet értékéről, az aukciók világáról, de a hazai galériás ökoszisztémáról is beszélgetett a Pénzcentrum.

Szóba került az MNB sok milliárd forintjába kerülő kortárs gyűjteménye, ahogy az is, voltaképpen már egy iPhone árából is lehet minőségi grafikákat, akár olajfestményt is vásárolni. Mindezeken felül a szakembereket kérdezték arról is, tényleg kisajátította-e a felső tízezer a magas művészetek világát, illetve hogy mennyire megalapozott az a kritikai az itthon működő galériák felé, hogy az elmúlt évtizedekben egyetlen igazi kortárs világsztár művészt sem tudtak "kitermelni".

Milyen tényezők határozzák meg a kortárs műalkotások értékét és árát a művészeti aukciókon? Mennyire igaz manapság az a közvélekedés, hogy a művészetek világát a felső tízezer kisajátította magának: tényleg csak nagyon sok pénzzel lehet minőségi művészetet vásárolni? Erre és még több izgalmas kérdésre is választ kaphatunk a Pénzcentrum teljes cikkében, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

művészet

befektetés