Lázár: mégis megépülhetnek ezek az állami nagyberuházások, itt a friss lista

HelloVidék   
  Megosztom
Lázár: mégis megépülhetnek ezek az állami nagyberuházások, itt a friss lista

Kormányhatározat jelent meg a kedd esti Magyar Közlönyben az egyes közútfejlesztési beruházások felülvizsgálatáról. Ezeket eredetileg felfüggesztette a kormány az Ukrajnában zajló háború következményeire tekintettel, illetve a rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése érdekében, írja a vg.hu.

A kormányzat elvégezte a közútfejlesztési beruházások felülvizsgálatát, és a következő döntéseket hozta, miszerint egyetért azzal, hogy

  • az M49 gyorsforgalmi út Ököritófülpös–Csenger közötti szakaszának megvalósítása,
  • a Mohácsi Duna-híd megvalósítása a hozzá kapcsolódó úthálózat-fejlesztéssel együtt,
  • a Hercegszántó–Backi Breg (Béreg) közúti határátkelő fejlesztés

kiemelt társadalmi, politikai és gazdaságfejlesztési jelentőségű. Éppen ezért egyetért az ezekre a beruházásokra vonatkozó felfüggesztése feloldásával. Felhívták az építési és közlekedési minisztert, Lázár Jánost, hogy gondoskodjon a kijelölt beruházások folytatására irányuló, az európai uniós finanszírozásra vonatkozó közbeszerzési szabályoknak is megfelelőfeltételes közbeszerzési eljárások azonnali megindításáról és lefolytatásáról.

Az építési és közlekedési minisztert azt is feladatául kapta, hogy a beérkező ajánlati árak ismeretében készítsen előterjesztést a kormány részére a beruházások folytatásához szükséges kötelezettségvállalás mértékéről, valamint a kötelezettségvállaláshoz szükséges forrás ütemezett biztosításáról. Ennek határideje azonnali.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nagyberuházás

állami

beruházások

fejlesztések

lázár jános