Fordulatott vett a Győrbe tervezett akkugyár ügye: tényleg tilos lett a népszavazás?!

24.hu   
  Megosztom
Fordulatott vett a Győrbe tervezett akkugyár ügye: tényleg tilos lett a népszavazás?!

A helyi választási bizottság először elutasította az akkumulátorgyár ügyében kezdeményezett népszavazási kezdeményezést, ám a Győri Törvényszék azt később mégis hitelesítette, most azonban az Alkotmánybíróság azt állapította meg, hogy alaptörvény-sértően, ezért a törvényszék végzését megsemmisítette, írja a 24.hu.

Az Alkotmánybíróság határozatában megállapította, hogy támadott bírói döntés által hitelesített kérdés csak látszólagosan irányul helyi közügyre, az eljáró bíróság figyelmen kívül hagyta a kiemelt beruházássá nyilvánítására vonatkozó jogszabályok célját. Ezáltal az Alaptörvény szabályait megkerülő kérdést hitelesített.

Az Alkotmánybíróság a támadott végzést megsemmisítette. Az Alkotmánybíróság ezt követően okafogyottnak ítélte azt az alkotmányjogi panaszt, amelyben az önkormány arra is hivatkozott, hogy a bírósági döntés sérti a tulajdonhoz való jogát, mert az ipari park fejlesztésére kapott vissza nem térítendő állami támogatás egy részét már felhasználták, akkumulátorgyár nélkül azt azonban önkormányzatnak vissza kell fizetnie.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

helllovidek

akkumulátorgyár

győr

győri törvényszék

győri ipari park