Mi lesz így a turizmussal?! Féltik a helyiek az ázsiai melósoktól Hajdúszoboszlót

HelloVidék   
  Megosztom
Mi lesz így a turizmussal?! Féltik a helyiek az ázsiai melósoktól Hajdúszoboszlót

A meleg gyógyvízéről híres Hajdúszoboszlón felforrósodtak az indulatok, miután a 24 ezer fős településen elterjedt a híre, hogy százával érkeznek majd vendégmunkások a város szabad szálláshelyeire, és tömeges megjelenésük ártani fog a turizmusból élő családok százainak. Czeglédi Gyula, a település független polgármestere a közösségi oldalán osztott meg ezzel kapcsolatban egy bejegyzést a hétvégén. Ne alakítsák munkásszállóvá a panzióikat! – erre a kérte a város polgármestere a szállásadókat, miután náluk is mind több a közeli Debrecenben dolgozó távol-keleti vendégmunkás, írja a Népszava.

Czeglédi Gyula, a település független polgármestere a szállásadóktól azt kérte, hogy ne alakítsák munkásszállóvá a panzióikat, a lakosságtól pedig azt: jelentsék, ha erre utaló jeleket látnak. Amennyiben indokolttá válik, úgy nyilvánosságra hozza azoknak a nevét is – írta – akik külföldi vendégmunkásokat szállásolnak el Hajdúszoboszlón.

Ceglédi Gyula hétfőn délután törölte a bejegyzést, arra hivatkozva: noha ő a helyiek nyugalmát és biztonságát tartotta szem előtt, amikor írta, a posztot, más jellegű bejegyzések is elárasztották az oldalát.

Ugyancsak a betelepülő vendégmunkások „veszélyeire” figyelmeztetett Jónás Kálmán független önkormányzati képviselő, akinek egyéni körzete épp a szállodákkal, magánpanziókkal leginkább érintett településrész:

a debreceni ipari parkban folyó építkezések miatt több ezer munkavállalónak kell a térségben rövid időn belül szállást biztosítani, de a megyében Hajdúszoboszló az egyetlen olyan település, amelynek van annyi vendéglátói kapacitása, hogy ezt megtegye.

Az idegenforgalmi szezon általában július közepétől augusztus végéig tart a fürdővárosban, de szeptembertől már több szállásadó is arra kényszerülhet, hogy a bevételei érdekében esetleg vendégmunkásoknak adja ki a szálláshelyét. A hotelek foglaltsága egyelőre elég magas, de a kisebb családi házas panziók már most, a nyári szezonban is bővelkednek szabad férőhelyekben.

Elég csak néhány lengyel vagy román újságban megszellőztetni, hogy Hajdúszoboszlóra többezer ázsiai vendégmunkást telepítettek be, máris egy másik gyógyfürdőt fognak felkeresni a potenciális vendégek

- mondta

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hajdúszoboszló

ázsiai vendégmunkások

vendégmunkások

ceglédi gyula

turizmus