Megvette a Mol a Szarvasi Biogázüzemet: mutatjuk, milyen terveik vannak a gyárral

MTI   
  Megosztom
Megvette a Mol a Szarvasi Biogázüzemet: mutatjuk, milyen terveik vannak a gyárral

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyása után a Mol-csoport átvette a Szarvasi Biogázüzemet. A társaság májusban kötött megállapodást a BayWa AG-vel a hulladékfeldlgozó üzem megvásárlásáról, amely újabb fontos lépést jelent hosszútávú stratégiájának megvalósításában - közölte az olajtársaság.

A Szarvasi Biogázüzem szerves hulladékot használ villamos energia és hő előállítására, kapcsolt energiatermeléssel, körülbelül 4 megawatt elektromos csúcskapacitással. A vállalat tájékoztatása szerint az üzem évente több mint 40 ezer tonna, a régió hústermeléséből származó hulladékot dolgoz fel, és további 53 ezer tonna maradék hulladékot (például hígtrágyát és trágyát) a szomszédos állattartó és húsfeldolgozó gazdaságokból. Ezen kívül mintegy 18 ezer tonna mezőgazdasági szubsztrátot használnak alapanyagként a több mint 12,5 millió köbméter biogázt előállító üzem számára.

A Mol-csoport folyamatosan bővíti bio- és megújuló energiatermelési portfólióját, hogy felgyorsítsa a zöld energiaátmenetet és erősítse a régió ellátásbiztonságát

- idézi a közlemény Horváth Ádámot, a társaság Downstream Új és fenntartható üzletágak igazgatóját.

A Mol a Szarvasi Biogázüzem megvásárlásával értékes szinergiákat érhet el és hozzájárul az EU-s energiafüggetlenségi törekvésekhez, az REPowerEU akcióterv megvalósításához

- tette hozzá.

A közleményben rámutattak: az akvizíció összhangban van a Mol-csoport hosszú távú, Shape Tomorrow 2030+ fenntarthatósági stratégiájával, amelynek célja a zöld energiaátmenet felgyorsítása és kelet-közép-európai régió körforgásos gazdaságának beindítása.

A Mol stratégiai partnerségekkel, beruházásokkal és kutatás-fejlesztési tevékenységekkel teszi fenntarthatóbbá vegyipari, petrolkémiai és finomítói tevékenységét

- írták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mol

szarvasi biogázüzem

gyár

gazdasági versenyhivatal