Ez valami elképesztő: ledöntötték a fakeresztet Nagyszénáson, tábortüzet csináltak belőle

HelloVidék   
  Megosztom
Ez valami elképesztő: ledöntötték a fakeresztet Nagyszénáson, tábortüzet csináltak belőle

Különböző Facebook-csoportokban kezdett el terjedni a hét elején az információ, hogy agusztus 20-a alkalmával valakik megrongálták a Budai hegységben elhelyezkedő Nagy-Szénás hegy tetején álló fakeresztet. A bejegyzések arról szólnak, hogy „vandálok ledöntötték a keresztet és tábortüzet csináltak belőle” - számolt be róla a 24.hu.

Az üggyel kapcsolatban a 24.hu megkereste a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy „a Budaörsi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya, rongálás miatt ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást”.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabóné Berki Bianka azt még hozzátette, hogy a rongálás nem a nemzeti ünnep idején történt, a romokat már augusztus 19-én felfedezték, arról viszont nincs információ, hogy mi lett a kereszt sorsa, így azt sem tudni biztosan, hogy bárki felgyújtotta volna.

Nagykovácsiban közben már gyűjtést is indítottak a kereszt helyreállítására. A Telex kereste a helyi önkormányzatot, onnan Szemesy Barbara alpolgármester azt válaszolta, először kiderítik, mi történt, csak azután döntenek arról, mi legyen, illetve, hogy innentől kezdve ha bármi épül, az, a természetvédelmi hatóságok engedélye alapján fog épülni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nagykovácsi

kereszt

tábortűz