Itt a Pénzügyminisztérium friss bejelentése: ekkor érkezik idén a nyugdíjkorrekció

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a Pénzügyminisztérium friss bejelentése: ekkor érkezik idén a nyugdíjkorrekció

Ha az éves infláció magasabb lesz az év elején becsült 15 százaléknál, akkor idén ősszel is lesz nyugdíjkorrekció januárig visszamenőleg - válaszolták az atv.hu-nak a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium részéről.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Tihanyban, a Tranzit Fesztiválon konkrét inflációs adatokat közölt: a fogyasztói árak növekedése augusztusban 16, szeptemberben 11-12, októberben 9-10, novemberben 8, decemberben pedig 7 százalékos lesz. Ezek alapján éves átlagban a 17 és fél százalékot is meghaladhatja az infláció idén.

- számolt be róla az RTL Híradó.

A Nyugdíjas Szervezetek Érdekegyeztető Tanácsa viszont már a múlt hónapban visszamenőleges emelést követelt, miután kiderült, hogy a vártnál lassabban csökken az infláció.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzügyminisztérium

nyugdíj

korrekció

nyugdíjasok

nyugdíjas szervezetek érdekegyeztető tanácsa