Tovább duzzad a tervezett akkubontó ügye: üzent a cég az aggódó lakosoknak

HelloVidék   
  Megosztom
Tovább duzzad a tervezett akkubontó ügye: üzent a cég az aggódó lakosoknak

Korábban mi is megírtuk, hogy egy idén januárban hárommillió forintos törzstőkével sebtiben alapított szlovén cég építene akkumulátorbontó üzemet Alsózsolcán egy védett vízbázis tőszomszédágában. Kiderült, hogy a tervek megvalósítása már előrehaladott állapotban van, és a város határában naponta 31,25 tonna anyag feldolgozását, illetve 40 tonna veszélyes hulladék tárolását tervezik. Nem csoda, ha a helyiek és a környékbeliek nem kérnek a beruházásból. Az érintett cég, az Andrada most közleményben fejezte ki, hogy megtesznek mindent, nehogy veszélyeztesse a lakosságot a tevékenységük.

Mi, az Andrada tulajdonosai és vezetése, teljes mértékben értjük és komolyan vesszük az akkumulátor-újrahasznosítási technológiák keltette lakossági aggodalmakat. Vállalatunk az európai uniós üzleti normák szerint működik, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a közvélemény kérdéseit. Ezért azt a felelős döntést hoztuk, hogy a legmagasabb követelményeket is idő előtt teljesítjük, így bizonyítva a technológiánk biztonságát és fenntarthatóságát a legszigorúbb környezetvédelmi szempontok alapján. Az előzetes vizsgálati eljárás helyett - megelőzve a hatóság esetleges ilyen irányú kérését - környezeti hatásvizsgálati eljárást indítunk, amelynek részleteiről folyamatosan tájékoztatjuk a nyilvánosságot. A kérelmünkhöz szükséges dokumentumokat kibővítjük, hogy a lakosság, a civil és szakmai szervezetek, valamint az önkormányzat és az országos hatóságok minden kérdésére megnyugtató, transzparens választ adjunk

- írták.

Hozzátették: "Bízunk benne, hogy így minden részletre kiterjedő, megnyugtató választ fogunk adni az új üzem biztonságával kapcsolatos valamennyi kérdésre, kivétel nélkül minden érintett számára. Ezért betekintést nyújtunk a helyi közösség mellett a szakmai, civil és politikai döntéshozók számára is a részletes dokumentációba. Mindezzel a vállalatunk megerősíti az elkötelezettségét amellett, hogy maradéktalanul megfeleljen minden hazai és európai uniós környezetvédelmi, illetve biztonsági szabályozásnak."

A dokumentumok és a folyamat átláthatóságának biztosítása mellett folyamatosan egyeztetnek a település vezetőivel, civil szervezeteivel és a hatóságokkal, hogy a közelben élő emberek minden információt megkapjanak, így biztosak lehessenek abban, hogy a tervezett létesítmény semmiféle kockázatot nem jelent a biztonságukra és az egészségükre.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

alsózsolca

akkumulátor

akkubontó

kockázat

biztonság