Milliárdok mentek a szennyvíztisztító telep felújítására: miből volt rá pénze Mezőberénynek?

MTI   
  Megosztom
Milliárdok mentek a szennyvíztisztító telep felújítására: miből volt rá pénze Mezőberénynek?

Befejeződött a szennyvíztisztító telep nettó 1,974 milliárd forintból megvalósított korszerűsítése a Békés vármegyei Mezőberényben.


 


 

Siklósi István polgármester elmondta, a telep fejlesztése nettó 1,974 milliárd forintból valósult meg. A forrás nagy részét az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretéből nyerték el, a fennmaradó részt a központi költségvetés finanszírozta. A beruházás érintette a 9600 lakosú település szennyvíztisztító telepén az épületek felújítását, technológiai korszerűsítést, valamint új szennyvíz-nyomóvezeték építését.

A fejlesztés környezetvédelmi jelentőségéről szólva a városvezető elmondta, a szennyvíztisztító telep a beruházásnak köszönhetően olyan minőségű vizet bocsát ki, amely akár azonnali öntözésre is használható.

Emellett biztonságosabb lett a rendszer. Esős időben a beömlő csapadékkal együtt a régi telep már nem győzte a szennyvíz tisztítását. Az is lényeges szempont, hogy a fejlesztés előtt nem felelt meg az egyre szigorodó elvárásoknak, a kibocsájtott szennyvíz ugyanis korábban jelentős mennyiségű szerves anyagot tartalmazott

- közölte.

A telep a napi 12 460 köbméteres teljesítményével Mezőberény és Köröstarcsa lakosságát látja el. A tisztított szennyvíz a Körösbe kerül. A projekt 2019 márciusában kezdődött, a kivitelező a Békés Vakond Kft. volt, a telepet az Alföldvíz Zrt. üzemelteti.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szennyvíztisztító telep

szennyvíz

mezőberény

békés megye