Egy halom pénzt kapott az alföldi település: fontos beruházás kezdődhet a városban

MTI   
  Megosztom
Egy halom pénzt kapott az alföldi település: fontos beruházás kezdődhet a városban

Háromszázmillió forint uniós támogatásból újítják fel a szakrendelőt Békésen. A beruházás során felújítják a kétszintes szakrendelő belső részét, emellett eszközöket is vásárolnak az alapellátás részére.

A projekt részeként kicserélik a padló- és falburkolatokat, az elektromos szerelvényeket, korszerűsítik a víz-, szennyvíz és csapadékvíz-elvezetést, a légkezelő rendszert pedig bekötik a tüdőgondozó épületrészhez. Felújítják a háziorvosi és szakorvosi rendelőkhöz csatlakozó öltözőket, a gyermekorvosi részleghez kapcsolódó várókat és orvosi rendelőket. Emellett modernizálják a neurológiai, az EEG-, valamint a nőgyógyászati rendelőt és a tüdőgondozói épületrészt.

A Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő Békés, Bélmegyer, Kamut, Köröstarcsa, Mezőberény, Murony, Tarhos járóbetegeinek szakorvosi ellátását szolgálja, működteti Békés és Murony védőnői szolgálatát, a háziorvosi szolgálatok és a fogászati ellátások részére az infrastruktúrát biztosítja. Emellett uszodát és gyógyfürdői szolgáltatásokat biztosít. Három telephelyen működik.

A helyi egészségügyi infrastruktúrát érintő fejlesztések 2009 óta zajlanak a mintegy 18 ezer lakosú városban. 2009-ben új gyógyászati központ épült 500 millió forintból. Ezt követően a Belügyminisztérium által biztosított 33 millió forintból energetikai felújítást végeztek a József Attila utcai rendelőintézetben, majd 27 millió forintból az intézmény elektromos hálózatát fejlesztették. Újabb 120 millió forintból megújult az épület hőszigetelése, a külső nyílászárók, továbbá napelemek kerültek az ingatlanra.

2022 júniusában 300 millió forint hazai forrásból megújították az épületgépészeti részt, a világítástechnikát és a liftet.

Az intézmény saját forrásból is fejleszt: 20 millió forintból újult meg 2020-ban az informatikai rendszer, korszerű diagnosztikai eszközöket vásároltak, 3,3 millió forintból pedig lecserélték a várótermi padokat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

békés

szakrendelő

felújítás