Óriási ráncfelvarráson esett át ez a település: ilyen lett a felújított városrész

HelloVidék   
  Megosztom
Óriási ráncfelvarráson esett át ez a település: ilyen lett a felújított városrész

Megújult Újdombóváron a Fő utca, a városrész nevének megfelelően központi útvonala: a csapadékvíz elvezető rendszert és a járdákat is felújították.

Megújult Újdombóváron a Fő utca, a városrész nevének megfelelően központi útvonala: a csapadékvíz elvezető rendszert és a járdákat is felújította a SWIETELSKY Magyarország Kft. a városi önkormányzat megbízásából. Lapunkat a Tolna megyei város déli oldalán lezajlott fejlesztésről a cég területi főmérnöke, Vajda Kálmán tájékoztatta.

A városban a 2023 július 27-én kezdődtek a munkák, a műszaki átadás-átvétel pedig 2023 november 30-án zárult le – ez annak fényében is figyelemre méltó adat, hogy a szerződéses határidő nem 4, hanem 8 hónap volt - számolt be róla a Magyar Építők.

Térköves főutcát adtak át, 380 újonnan ültetett fával

A projektben mintegy 1600 méteren bontották el a régi csapadékvíz elvezető rendszert - a Fő utca jobb és baloldalán is-, majd teljesen új csatornahálózatot építettek a helyére. Ezen a szakaszon a teljes járdaburkolatot és az összes kapu behajtóját szintén eltávolították és újjáépítették.

A projektet számokban kifejezve

  • 2300 méter hosszan végeztek el árokburkolást,
  • 1100 méternyi szakaszon építettek be átereszeket,
  • közel 8000 négyzetméternyi új járdát és kapubehajtót alakítottak ki - térkőburkolattal,
  • valamint 380 fát is ültettek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

felújítás

dombóvár

utca