Téboly lett a győri kosárlabda-sátor felújításból: 1,2 milliárdért negyedszerre sem sikerült befejezni

MTI   
  Megosztom
Téboly lett a győri kosárlabda-sátor felújításból: 1,2 milliárdért negyedszerre sem sikerült befejezni

Egyre érthetetlenebb, miért nem sikerült negyedszerre sem átadni az 1,2 milliárdos kosárlabda-sátrat Győrben. De mi kerülhet ennyibe egy sátron? Az Átlátszó próbálta kibogozni a szálakat.

A győri Adyvárosi Sportcentrum, közismertebb nevén Grabo-sátor felújítása csaknem két évvel ezelőtt, még a 2022-es parlamenti választások előtt indult el. A sátor a győri kosaras-utánpótlás új otthona lesz – vagyis lenne, ha végre egyszer elkészülne. Mostanra ugyanis már a negyedik céldátumot bukták be az átadással - írta cikkében az Átlátszó.

A riportból azonban kiderül, hogy az építkezésnek még koránt sincs vége, 2024. január 5-én ugyanis azt látták a helyszínen, hogy az udvaron építkezési törmelék, fémhulladék hevert, a nyílászárók se lettek még mind behelyezve, s még odabent, a sportpálya területén sem fejeződtek be a munkálatok. A sportparkettát sem rakták még le és a sporttechnikát sem építették ki.

Kiderült, mi okozza a mostani csúszást

A lap rákérdezett a Széchenyi Kosárlabda Akadémia Sportegyesület elnökénél az újabb csúszás okára.​

A beruházás lényegében elkészült, az átadáshoz szükséges egy közszolgáltatói (MVM) befogadó nyilatkozat, amit októberben megigényeltünk. Ugyanis a beszerelt gépész technológia beüzemelésekor derült ki, hogy magasabb amperfelhasználást igényel, mint ami jelenleg rendelkezésre áll. Ennek hiányában nem telepíthető a beszerelésre váró sportparketta és sporttechnika. Miután nem biztosítható a megfelelő hőmérséklet és páratartalom

– mondta el Fűzy András.

Várhatóan néhány héten belül rendeződik a kapacitásnövelés kérdése, onnan számítva 2-3 hét alatt készre jelenthetjük végre a beruházást. Amelyet nagyon várunk, mert hatalmas előrelépést jelentene utánpótlás gyerekeink sport nevelése szempontjából

– fűzte hozzá 2024. január 2-án a lapnak küldött válaszában.

Közben a költségek is durván elszálltak

A beruházás ára nettó 650 millió, bruttó 825 millió forinthoz képest 950 millióra, vagyis áfával együtt 1,2 milliárd forintra emelkedett. Tehát csaknem másfélszeresére drágult.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

kosárlabda-sátor

felújítás

milliárdos pályázatok