Durva, miket vásárolnak a magyarok: sok mindenhez ingyen akarnak hozzájutni

HelloVidék   
  Megosztom
Durva, miket vásárolnak a magyarok: sok mindenhez ingyen akarnak hozzájutni

Szövőszék, kecskepapagáj, népviselet, kutyakocsi, rejtett kamera, avagy a felhasználók fantáziájának semmi sem szabhat határt, ha a Jófogáson keresnek. Az egyik legnagyobb hazai tulajdonú online piactér összesítette a 2023-as évre vonatkozó legérdekesebb adatait, amik betekintést nyújthatnak a magyarok használt cikkekhez fűződő viszonyába is.

A portál 2023-ban naponta átlagosan csaknem 390 ezer aktív látogatást regisztrált az oldalán. Havonta átlagosan 817 ezer hirdetést adtak fel a felhasználók, ami naponta megközelítőleg 27 ezer új hirdetést jelent. Tavaly mintegy 190 ezer sikeres Háztól-Házig tranzakció valósult meg a Jófogáson, vagyis a vevők ennyiszer választották a házhozszállítás lehetőségét az oldalon keresztül - ebben a tekintetben a március bizonyult a legsűrűbb hónapnak.

Mihez akarnak ingyen hozzájutni a legtöbben?

Ha éves szinten nézzük a legnépszerűbb keresőszavakat, az „ingyen elvihető” szókapcsolatot hosszú évek óta, így 2023-ban sem lehetett letaszítani a trónjáról: az élbolyban található még például az elektromos kerékpár és elektromos roller, a fűnyíró traktor, a konyhabútor, a hangfal, az utánfutó és a galamb is, a legkeresettebb kategóriák között pedig a háztartási nagygépeket, a növényeket, az építőanyagot, a számítástechnikát és a szerszámokat/eszközöket láthatjuk.

Fejest ugorva a tavalyi adathalmazunkba úgy látjuk, hogy a magyar internetezők egyre inkább, és szinte minden termékkategória esetében a másodpiac felé fordulnak. Ennek vannak tudatossághoz, fenntarthatósághoz és pénztárcamérethez köthető okai is. A mi feladatunk továbbra is az, hogy egy megbízható, biztonságos és minél inkább teljes körű szolgáltatási választékot biztosító platformmal segítsük az eladókat és a vevőket. Ezen dolgozunk

– mondta Takács Borbála, a Jófogás marketing- és kommunikációs igazgatója.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

használt

vásárlás

online vásárlas

ingatlan

autó

háztartási gép