Bejelentették: ingyenes lesz a tömegközlekedés a 14 év alattiak számára Szegeden

MTI   
  Megosztom
Bejelentették: ingyenes lesz a tömegközlekedés a 14 év alattiak számára Szegeden

Jelentősen emeli a szociális támogatások összegét a szegedi önkormányzat, áprilistól pedig ingyenessé válik a helyi tömegközlekedés a 14 év alatti gyermekek számára – közölte a polgármesteri hivatal.

A közleményben idézték Botka László polgármestert, aki hangsúlyozta, a szolidáris Szeged elkötelezett a helyi közösségek támogatása mellett.

Az önkormányzat 1,5 milliárdról 2 milliárd forintra emeli a szociális támogatásokra szánt összeget a város költségvetésében, hogy még hatékonyabban tudja támogatni a rászorulókat, a szegedi családokat – írták.

Áprilistól a helyi tömegközlekedés ingyenessé válik a 14 év alatti gyermekek számára. Az eddigi 15 ezer forintról 20 ezerre emelik az általános iskolába járó gyermekek családjának járó iskolakezdési támogatást, valamint az időskorúak és a rokkantellátásban részesülők éves támogatását is. Az újszülöttek után járó egyszeri szülési támogatás összegét pedig 25 ezerről 50 ezer forintra növelik.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szeged

ingyenes tömegközlekedés