Döbbenetes dolog derült ki a nyugdíjakról: ezekben a megyékben a legrosszabb a helyzet

MTI   
  Megosztom
Döbbenetes dolog derült ki a nyugdíjakról: ezekben a megyékben a legrosszabb a helyzet

A budapesti átlagnyugdíj közel ötödével magasabb az országos átlagnál. A legkevesebbet a Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Bács-Kiskun vármegyében élő idősek kapják – írja az mfor.hu.

Februárban extra pénzt kapnak az idősek, a tizenharmadik havi nyugdíj érkezik az idei emelés mellé. Az ellátás összege azonban jelentősen eltérhet egymástól - írta az mfor. A számokból kiderül, ahogy az átlagfizetéseknél, a nyugdíjaknál is számottevőek a különbségek az országon belül.

Az átlagos öregségi nyugdíj összege a fővárosban a legmagasabb, 19 százalékkal haladja meg az országos átlagot. A legalacsonyabb összeggel a békési, a szabolcsi és a bács-kiskuni időseknek kell beérniük. Amíg a budapesti átlagnyugdíj 248 ezer 415 forint, a Bács-Kiskun vármegyei mindössze 185 ezer 412 forint. (Az adatok a 2023 januári helyzetet tükrözik.)

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyugdíj

ellátás

idősek