Ne lepődj meg: drágult a tankolás, de jövő héten még brutálisabbra készülhetünk

HelloVidék   
  Megosztom
Ne lepődj meg: drágult a tankolás, de jövő héten még brutálisabbra készülhetünk

Ma hét forinttal emelkedett mind a benzin, mind a gázolaj ára, de az iparági elemzők a jövő hétre akár 10 forintos üzemanyag-áremelkedést is elképzelhetőnek tartanak.

Január utolsó napján emelkedik a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is. Ez köszönhető az emelkedő olajárnak, és a gyengülő forintnak. Mindkét termék esetében bruttó 7-7 forint lesz az emelkedés mértéke, ami várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd - írta a Holtankoljak.hu.

Így szerdától az alábbi átlagárakra számíthatunk:

  • 95-ös benzin: 597 Ft/liter
  • Gázolaj: 632 Ft/liter

A Holtankoljak.hu. egy részletesebb árváltozás-előrejelzésben azt írta: a vörös-tengeri összetűzések miatt a héten jelentősen megugranak az olajárak.

A Brent hordónkénti ára 77,9 dollárról közel 83 dollárig ugrott, ami egy hét alatt 6 százalékos emelkedést jelent. A londoni elemzőházak nem számítanak arra, hogy az erre az évre jósolt 80 dolláros olajárat ez a mostani helyzet tovább drágítja. Átmeneti emelkedésre számítanak, vagyis az olaj ára hamarosan rendeződhet, és 80 dollár alá csökkenhet. A hétre várható üzemanyagárakon a forint dollárhoz mért árfolyama sem segít, mert két százalékot gyengült a magyar fizetőeszköz, már 357 forintért kapunk egy dollárt

- jegyezték meg, majd hozzátették:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

benzinár

tankolás